Neymar Brezilya tarihine geçti! Efsane golcü Pele'yi geride bıraktı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Neymar Brezilya tarihine geçti! Efsane golcü Pele'yi geride bıraktı

SPOR Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberleri... Bolivya'ya karşı attığı 2 golle Pele'yi geride bırakan Neymar, Brezilya Milli Takımı ile en çok gol atan oyuncu rekorunun sahibi oldu.

2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde Brezilya'nın Bolivya'yı 5-1 yendiği maçta 2 gol atan Neymar, efsane oyuncu Pele'yi geçerek milli takımda en fazla gol atan oyuncu oldu.

Toplam milli takım gol sayısını 125 maçta 79'a çıkaran 31 yaşındaki oyuncu, 77 golü bulunan ve geçen yıl hayatını kaybeden Pele'yi geçerek adını ülke tarihine yazdırdı.

Neymar, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Bu rekoru kırabileceğimi, hiç hayal etmemiştim. Pele veya başka bir milli oyuncudan daha iyi olduğumu düşünmüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Neymar Brezilya tarihine geçti! Efsane golcü Pele'yi geride bıraktı

Brezilya Futbol Federasyonu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kral'ı gol sayısında geçtiğin için tebrikler Neymar. Pele, eminiz ki bugün seni bolca alkışlamıştır." ifadelerini kullanıldı.

Barcelona'dan Paris Saint-Germain'e (PSG) 2017'de 222 milyon avro karşılığında geçerek bonservisine en yüksek miktarda ödeme yapılan oyuncu rekorunun da sahibi Neymar, bu sezon başında ise Fransa temsilcisinden Suudi Arabistan ekibi El-Hilal'e transfer olmuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...