Premier League'e yükselen üçüncü takım Luton Town oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Premier League'e yükselen üçüncü takım Luton Town oldu

SPOR Haberleri

Burnley ve Sheffield United'ın ardından Premier League'e yükselen 3. takım Luton Town oldu. Championship play-off finalinde Coventry City ile 1-1 berabere kalan İngiliz ekibi, penaltılarla rakibine üstünlük kurarak büyük bir başarı elde etti. Luton Town tarihinde ilk kez Premier League'e yükseldi.

Championship'te Premier League vizesini alan son takım Luton Town oldu. Play-off finalinde Coventry City ile Wembley'de kozlarını paylaşan Luton Town, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten maçı penaltılar sonunda 6-5 kazandı.

200 MİLYON POUNDLUK MAÇ

Luton Town Premier Lig'in yeni ekibi oldu. Luton; Burnley ve Sheffield United'ın ardından lige yükselen son takım oldu. Tarihinde ilk kez Premier League'de mücadele edecek olan Luton Town gelecek sezon en az 200 milyon Pound'luk geliri garantiledi. 

Coventry City ise 22 yıl sonra Premier Lig'e dönme şansını kaçırdı. 

Teknik direktörlüğünü Galli çalıştırıcı Rob Edwards'ın yaptığı Luton Town'ın kadro değeri 35 milyon euro civarında.

Premier League'e yükselen üçüncü takım Luton Town oldu

Maçlarını Kenilworth Road'da oynayan Luton Town, 120 yıllık stadyumuyla İngiltere'nin en eski stadyumlarından birisine sahip.

STADYUMU YENİLEMESİ GEREKECEK

Luton Town sosyal medya hesabından "Burası stadımızın girişi" şeklinde bir paylaşım yaptı. 9 yıl önce 5. Lig seviyesinde oynayan takımın 10 bin kişilik stadyumu hem kapasitesiyle hem de imkanlarıyla Premier Lig standartlarını karşılamıyor. 

Stadyumunu acilen yenilemesi gereken takımın 10 milyon Pound'a ihtiyacı bulunuyor. 

https://twitter.com/LutonTown/status/1662531528184811523   

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...