Şenol Güneş'ten TFF'ye yabancı sınırı önerisi: 5 yıllık planı örnekleriyle anlattı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Şenol Güneş'ten TFF'ye yabancı sınırı önerisi: 5 yıllık planı örnekleriyle anlattı

SPOR Haberleri

Son dakika haberleri... Sabah FK ile yapacağı dostluk maçı için Azerbayan'a giden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, açıklamalarda bulundu. Yabancı sınırı hakkında konuşan Güneş, TFF'ye öneride bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sabah FK ile oynanacak özel maç için Azerbaycan medyasına konuştu. A Milli Takım'da çalıştığı sırada buraya geldiğini hatırlatan Güneş, "Azerbaycan’a milli takımı çalıştırdığım dönemde gelmiştim. Eskiden bu yana çok şeyin değişmiş olduğunu görüyorum. Aynı değişimi futbolda da görüyorum. Rasim Kara ile Serpil Hamdi Tüzün, Azerbaycan’da teknik direktör olarak görev yaptılar. Azerbaycan’da yabancılık çekmiyoruz. İki devlet, tek millet kavramını görüyoruz. Sabah kulübü iyi bir yatırım yaptı, iyi bir oyuncu grubuna sahip. Bu değişimleri olumlu buluyorum. Depremzedeler yararına bir maç oynayacağız. Umarım güzel bir maç olur. Tek temennimiz bu." ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş'ten TFF'ye yabancı sınırı önerisi: 5 yıllık planı örnekleriyle anlattı

ŞENOL GÜNEŞ: 5 YILLIK PLAN OLURSA 11 TANEYLE BAŞLAYALIM

Son dönemlerde konuşulan yabancı sınırı hakkında da konuşan Güneş, TFF'ye çağrıda bulunarak kendi önerisini anlattı.

Futbolun bir bütün olduğunu yineleyen 70 yaşındaki hoca, "Yabancı sayısını konuştuğunuzda asıl sorunu kaçırıyorsunuz. Futbol bir bütündür. Bizde hep yabancı oyuncu ve hakem konuları konuşulur. İyi bir yabancı oyuncuyu çok para vererek alacaksınız, peki kulübün mali yapısı buna uygun mudur? Uygunsa alsın. Kulüplerin mali ve idari yapılarının oturması gerekiyor. Ülkemizde oturdu mu, sıkıntılı.  Yabancı oyuncuya tamamen karşı değilim. Yabancı sayısını belirlemeden önce yapılanmaya gidilmeli. Beş yıllık plan olursa on bir tane oyuncuyla başlayalım, beş sene sonra yediye inelim." değerlendirmesinde bulundu.

Yabancı oyuncularla yaşadığ diyaloğu anlatan Şenol Güneş, "Alınan yabancı oyuncuları sahada oynatalım. Formda bir yabancı oyuncum var, diyorum ki 'Seni oynatamam çünkü sen statüye uygun değilsin' böyle şey olmaz. Beş sene içinde kadro sayısını sınırlayalım, geri kalan oyuncuları U-19 takımına gönderelim, oraya yaşı uygun olursa yabancı da getirebilirsin. Böylece beş yılda bir havuz oluşturmuş oluruz." düşüncelerini paylaştı.

Şenol Güneş'ten TFF'ye yabancı sınırı önerisi: 5 yıllık planı örnekleriyle anlattı

ŞENOL GÜNEŞ'TEN AVRUPA HEDEFİ

Gelecek sezon için Avrupa kupalarını işaret eden Şenol Güneş, "Ligde yarışımız devam ediyor. Biz geriden geliyoruz. Biz rakiplerimize bakmadan maçlarımızı oynayacağız. Ligi en iyi şekilde tamamlayıp ondan sonrasına bakacağız. Geçen sene Avrupa’da olamadık, önümüzdeki sezon Avrupa’da yer almak istiyoruz. Beşiktaş camiasıyla bütünleştiğim için burada çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...