Süper Lig formatı değişiyor! Şampiyonluk için sezonu zirvede bitirmek yetmiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Süper Lig formatı değişiyor! Şampiyonluk için sezonu zirvede bitirmek yetmiyor

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezonda farklı bir sisteme geçerek Süper Lig'de play-off fikrini masaya yatırdı. Son olarak 2011-2012 sezonunda uygulanan play-off için kulüp başkanlarıyla görüşmeler yapılacağı öğrenildi.

Süper Lig'de gelecek sezon farklı bir formatın devreye geçirilmesi düşüncesi geçtiğimiz günlerde kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.

Resmi siteden açıklama yapan TFF, play-off müsabakalarının da bulunduğu yeni bir lig tasarımı önerisini kulüplerin değerlendirmelerine sunduklarını açıklayarak sporseverleri şaşırtmıştı.

Konuşulan iddialara göre yeni sezonda ligi ilk 4 içinde bitiren takımların daha sonra kendi aralarında play-off oynayacağı öne sürüldü.

Ayrıca ligin son sırasında yer alan takımlar arasında da play-out sisteminin uygulanması bekleniyor.

Süper Lig formatı değişiyor! Şampiyonluk için sezonu zirvede bitirmek yetmiyor

TFF'DEN PLAY-OFF ÖNERİSİ

Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği Vakfı ile ortaklaşa kurduğu ihale komisyonu aracılığı ile, yeni dönem yayın ihalesi detaylarını nihai aşamaya getirmiştir.”

29 Kasım 2023 tarihinde yayın ihalesi konusunda birlikte çalıştığımız uzman şirket HyperCube ile, 30 Kasım'da ise Kulüpler Birliği ile gerçekleştirdiğimiz toplantılar sonucunda, içinde play-off müsabakalarının da bulunduğu yeni bir lig tasarımı önerisini, öncelikli olarak kulüplerimizin değerlendirmelerine sunduğumuzu belirtiriz.

Yayın ihalesi değerini hak ettiği karşılığa taşıyabilmek ve Süper Lig'in marka değerini mümkün olan en üst seviyeye çıkarabilmek için geliştirdiğimiz bu yeni modelin ve ihale paketlerinin detaylarını Kulüpler Birliği'nin geri bildirimlerini aldıktan sonra kamuoyu ile paylaşacağımızı bildiririz.

Süper Lig formatı değişiyor! Şampiyonluk için sezonu zirvede bitirmek yetmiyor

RIDVAN DİLMEN DAHA ÖNCE GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Nisan ayında play-off ile ilgili düşüncelerini açıklayan Rıdvan Dilmen, "Gelecek sezon olağanüstü bir süreçten dolayı 20 takımla oynanacağı için belki bir yıllığına play-off oynanabilir. Belki de yaşanan o sezonun tadı damağımızda kaldı çünkü Fenerbahçe- Galatasaray finali olmuştu." demişti.

2011-2012 Süper Lig sezonunda şampiyon olan Galatasaray, Play-Off'un son maçında Fenerbahçe ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak ipi göğüslemişti. 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...