Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale çıktı

Düzenleyen:
Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale çıktı

SPOR Haberleri

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda deplasmanda Denizlispor'la karşılaşan Trabzonspor, rakibini 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Bordo mavililer deplasmandaki maçta Hüseyin Türkmen'in golüyle öne geçti. Denizli, Mustafa Çeçenoğlu'yla tabelayı eşitledi. Yeni transfer Kouassi ilk resmî maçında Fırtına'yı çeyrek finale taşıdı.

Uğur AKTAN

Süper Lig'de tarihinin en iyi dönemlerinden birini geçiren ve geride bıraktığımız 24 hafta sonunda en yakın rakibi (bir maçı eksik) olan Konyaspor'un dokuz puan önünde zirvede yer alan Trabzonspor, kupada yoluna kayıpsız devam etti. Abdullah Avcı'nın takımı alt ligde tutunma mücadelesi verse de bir önceki turda Galatasaray'ı eleyen Denizlispor'u 2-1'lik skorla geçti ve iki kupa hedefini sürdürmeyi başardı.

ERCE'NİN HATASI

Maça Berat Özdemir dışında bu sezon çok fazla tercih edilmeyen oyuncularla başlayan bordo-mavili takımın ilk golü karşılaşmanın sekizinci dakikasında Yusuf'un sağdan kullandığı duran topu iyi takip eden Hüseyin Türkmen'le geldi. 58'de soldan gelişen atağa sağdan destek veren Mustafa Çeçenoğlu, Uğurcan'ın yokluğunda kaleyi koruyan genç kaleci Erce Kardeşler'in hatasını affetmedi ve skoru dengeledi: 1-1.

SON SÖZ KOUASSI'DEN

Trabzonspor'a tur biletini getiren gol ise 77'de yeni transfer Jean Kouassi'den geldi. Karadeniz ekibinin formasını ilk kez giyen 27 yaşındaki hücum oyuncusu Murat Cem Akpınar'dan aldığı pası iyi değerlendirdi ve kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda düzgün bir vuruşla takımını bir kez daha öne geçirdi: 2-1. Kalan sürede Bruno Peres ve Manolis Siopis gibi oyuncuları sahaya süren Avcı, tur biletini almayı başardı.

Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale çıktı

AVCI: KAZANMA ALIŞKANLIĞI SÜRÜYOR

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Kazanma alışkanlığına ve kazanmaya devam etmek istiyoruz. Oyunda dalgalanmalar vardı ama kazanmak son derece önemliydi" derken, "Konyaspor maçı neden konuşuluyor bilmiyorum. Bir lig maçı oynayacağız. Trabzonspor taraftarı davetlerimize geliyor. Bunu uyguluyorlar. Büyük adımlar atıyoruz, biletleri hemen tüketmişler yine. Birlikte savunma, birlikte hücum yapalım. Harika bir sene, harika bir kulüp, harika bir şekilde devam ediyoruz.Bir lig maçı oynayacağız. Bir final oynamayacağız" şeklinde konuştu.

KOUASSI'YE TAM NOT

Trabzonspor'un yeni transferi Kouassi ilk maçında tam not aldı. Bir golü ofsayta takılan, sonrasında ağları tekrar havalandırarak takımına turu getiren Fildişili futbolcu, "Gol atmak beni mutlu etti ama önemli olan kazanmaktı" derken, maç içinde çizgiden forvete geçmesiyle ilgili olarak da, "Açıkçası benim gibi hızlı bir oyuncuysanız bölge fark etmiyor. Hoca da bunu gördü ve değerlendirdi" sözlerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...