UEFA, Fenerbahçe'ye ceza verildiğini açıkladı
UEFA, kadro maliyeti kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle Fenerbahçe'ye 7 milyon avro para cezası verdi. UEFA, 2025 takvim yılı için yüzde 70'in üzerinde kadro maliyet oranı bildirerek kadro maliyet kuralını ihlal eden sarı lacivertlilere para cezası verildiğini duyurdu.
- Cezanın nedeni 2025 takvim yılı için kadro maliyet oranını yüzde 70 sınırının üzerinde bildirilmesi.
- Cezayı UEFA Kulüp Mali Kontrol Kurulu açıkladı.
UEFA, kadro maliyeti kuralını ihlal etmesi sebebiyle Fenerbahçe Kulübü'ne para cezası verildiğini açıkladı.
UEFA Kulüp Mali Kontrol Kurulu'ndan yapılan açıklamada, sarı lacivertli kulübe 7 milyon avroluk para cezası verildiği belirtildi.
Cezanın sebebi olarak 2025 takvim yılı için kadro maliyet oranını yüzde 70 sınırının üzerinde bildirilmesi gösterildi.
UEFA'dan Fenerbahçe'ye yaptırım! Mourinho, Diego Carlos ve Kerem Aktürkoğlu detayı
PARA CEZASI ALAN KULÜPLER
Kadro maliyeti kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle İngiliz ekipleri Aston Villa, Chelsea, Newcastle United ve Nottingham Forest, Fransa'dan Nice ve Strasbourg, Yunanistan'dan AEK ve İtalya'dan Fiorentina takımları da UEFA'dan para cezası aldı.
Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Aston Villa ile Fransız temsilcisi Strasbourg, para cezasının yanı sıra yeni oyuncu tescilinde de kısıtlamayla karşı karşıya kalacak.
İki takımın da para cezasının önemli bir kısmı, kulübün 2026 yılında kadro maliyeti oranını azaltmaya devam etmesine bağlı olmak koşuluyla ertelendi.
TÜRKİYE GAZETESİ DUYURMUŞTU
Türkiye Gazetesi yazarı Tahir Kum, 25 Haziran'daki haberiden sarı lacivertlilere para cezası ve mali disiplin ihtarı verildiğini kaydetmişti.
Tahir Kum imzalı haberde, "24 Ocak 2026’da UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulundan (CFCB) dört müfettiş ve bağımsız denetim kuruluşu Deloitte, sarı lacivertli kulübe gelerek iki gün boyunca incelemelerde bulunmuştu. Jose Mourinho ve Diego Carlos’la yapılan sözleşmelerde harcama limitlerinin aşıldığını belirleyen CFCB, Kerem Aktürkoğlu transferinde de talimatlara aykırı hareket tespit etti. F.Bahçe’den yazılı savunma isteyen kurul, nihai kararını verdi ve sarı lacivertli kulübü 7,5 milyon avro para cezasına çarptırırken, mali disiplin ihtarı verdi." ifadelerine yer verilmişti.
