Youcef Atal'ın Filistin'e destek paylaşımının ardından başına gelmeyen kalmadı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Youcef Atal'ın Filistin'e destek paylaşımının ardından başına gelmeyen kalmadı

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Nice'in Cezayirli futbolcusu Youcef Atal'ın Filistin'e destek paylaşımının ardından bir kişinin Yahudilere beddua ettiği konuşmaya ait videoyu paylaşması Fransa'da tepki görmüştü. Önce kadro dışı bırakılan futbolcu bugün de gözaltına alındı.

Ligue 1'de liderlik mücadelesi veren Nice'in Cezayirli futbolcusu Youcef Atal'ın, geçen ay Yahudilere beddua eden kişinin videosunu sosyal medyada paylaştığı için hakkında açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Francesco Farioli'nin çalıştırdığı Nice, paylaşımını silmesine ve özür dilemesine rağmen futbolcuyu kadro dışı bırakmıştı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Fransız basınındaki haberlere göre Atal, ülkenin güneyindeki Nice kentinde dün gözaltına alındı.

Geçen ay sosyal medyada Yahudilere beddua eden kişinin videosunu sosyal medyada paylaşmasının ardından hakkında "nefrete kışkırtma" gerekçesiyle açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Atal'ın, ifade vermesinin ardından bugün hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Atal'ın geçen ay sosyal medya hesabından bir kişinin Yahudilere beddua ettiği konuşmaya ait videoyu paylaşması Fransa'da tepki görmüştü. Nice Savcılığı olayla ilgili, 16 Ekim'de "nefrete kışkırtma" gerekçesiyle Atal hakkında soruşturma başlatmıştı.

FEGHOULİ TEPKİ GÖSTERDİ

Karagümrük'ün Cezayirli yıldızı Sofiane Feghouli ise milli takımdan arkadaşı Atal'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

X hesabından bir paylaşım yapan tecrübeli futbolcu, "Youcef Atal, paylaşımını geri çekti, görmediği videonun sonundan dolayı üzgün olduğunu söyledi. Önce kadro dışı bırakıldı, ardından uzaklaştırma cezası aldı ve şimdi de gözaltı. Adalet, televizyonlarda nefret tohumları eken işe yaramaz insanlara odaklanmalıdır." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/sffeghouli/status/1728046341530468679

Youcef Atal'ın Filistin'e destek paylaşımının ardından başına gelmeyen kalmadı

Youcef Atal, Filistin'e destek paylaşımı sebebiyle kadro dışı bırakılmıştı. Yetmezmiş gibi "ırkçı nefreti kışkırtma" suçlamasıyla polis tarafından gözaltına alındı.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...