Zeki Çelik: Grup uygun, EURO 2024'e katılacağımıza yürekten inanıyorum

Düzenleyen:
- Güncelleme:

SPOR Haberleri

AS Roma ve A Milli Takım'ın sağ beki Zeki Çelik, gerekli güce ve tecrübeye sahip olduklarını dile getirerek, “Oynayacağımız grup da bize uygun diye düşünüyorum Avrupa Şampiyonası’na katılacağımıza yürekten inanıyorum” dedi. UEFA Avrupa Ligi finalinde Sevilla'ya kaybettikleri maç hakkında da konuşan milli futbolcu 2. yarıda verilmeyen penaltıya dikkat çekti.

A Milli Takım, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemelerinde Letonya ve Galler ile oynayacağı maçların hazırlıklarını sürdürüyor. Milli futbolcu Zeki Çelik, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapılan antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bu şampiyonaya kesinlikle katılmak istediklerini söyleyerek, “Çünkü bunun için gerekli güce ve tecrübeye sahip olduğumuzu düşünüyorum. Oynayacağımız grup da bize uygun diye düşünüyorum. Önümüzdeki Letonya maçı çok kritik. Çünkü deplasmanda kesinlikle 3 puan almamız gerekiyor. Daha sonrasında Samsun’da oynayacağımız Galler maçını kazanmak istiyoruz. Avrupa Şampiyonası’na katılacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

GALLER ÇOK DEĞİŞTİ

Galler ile tekrar karşılaşacakları hatırlatılması üzerine konuşan Zeki Çelik, “Galler ile 3-4 yıl önce karşılaştık. Takımımız o günden sonra tabii ki değişti. Bu durum Galler takımı için de geçerli. Kadrosundaki oyuncular genellikle İngiltere liglerinde forma giyen oyuncular. Bu maçın analizini de tabiki ona göre yapacağız. Maç maç hareket etmek istiyoruz. Bu yüzden şuanda tüm dikkatimizi Letonya maçına vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

FERDİ'YE ÖVGÜLER

A Milli Takım’da çok kaliteli savunma oyuncularının olduğunu dile getiren Zeki, “Ferdi’de bunlardan bir tanesi. Bu sene oldukça iyi bir performans sergilediğini düşünüyorum. Sol tarafta ve görev verildiğinde diğer bölgelerde de elinden gelenin hepsini yaptı diyebilirim. Bu durum milli takım içinde olumlu tabiki. Rekabet ortamının olması her zaman iyiye işarettir. Bizler de elimizden gelenin en iyisini yapıp milli forma için yararlı olmaya çalışacağız” diye konuştu.

Zeki Çelik: Grup uygun, EURO 2024'e katılacağımıza yürekten inanıyorum

Abdülkerim Bardakçı & Zeki Çelik

ROMA'YI VERİLMEYEN PENALTI YAKTI

Sevilla’ya karşı kaybedilen UEFA Avrupa Ligi Final müsabakası ile ilgili de konuşan Zeki, “UEFA Avrupa Ligi’ni kaybettiğimiz için tabii ki üzgünüz ama futbol bu. Verilmeyen bir penaltımızda var ama yapacak bir şey yok. Roma ile seneye yine Avrupa Ligi’nde olacağız. Hedefimiz yine finale kadar çıkıp kupayı kazanmak olacak” açıklamalarında bulundu.

Avrupa’daki kariyeri hakkında da konuşan Zeki, “Fransa’da Lig şampiyonu olduktan sonra Avrupa’da final oynamak benim için çok büyük bir onur. Bu sezon da İtalya’da iyi bir sezon geçirdiğimi düşünüyorum. Dünya’nın en iyi hocalarından bir tanesi ile çalışıyorum. Kendisi çok saygıdeğer bir hoca. Çalıştığım süre boyunca kendisinden birçok şey öğrendim. Bu yüzden oldukça mutluyum” diyerek sözlerini tamamladı. (İHA)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...