2024 yılında trend değişmeye başladı! Satın alma yerine ihtiyacın kadar kirala

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
2024 yılında trend değişmeye başladı! Satın alma yerine ihtiyacın kadar kirala

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

SIXT Türkiye Genel Müdürü Yiğit Aras: Yeni devreye aldığımız abonelik sisteminde cayma bedeli yok. İsteyen kiraladığı elektrikli aracı kolayca geleneksel motorlu bir modelle değiştirebilir hatta yeni çıkan birçok modeli test eder gibi değiştirebilir…

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Bor Holding bünyesinde hizmet veren kısa dönem araç kiralama markası SIXT Türkiye ile uzun dönem kiralama şirketi Borlease Otomotiv’in Genel Müdürü Yiğit Aras, kiralama taleplerinde 2024 yılında önemli artışlar yaşanacağına dikkat çekti. Aras, düzenlenen basın toplantısında 2023’un sektör adına hareketli geçtiğini belirterek “Pazar büyüyerek, pandemi sonrası toparlanma yaşandığının sinyalini verdi. Sektör değerlendirmesi yaparken 12 ay üzerini uzun dönem, 12 ay altını ise kısa dönem kiralama olarak bakmak gerekiyor. Kısa dönem tarafı da büyüme yakalamış durumda” dedi. 

Sektörü global çerçevede değerlendiren Aras “SIXT Türkiye olarak son iki yılda büyük başarılara imza attık ve en hızlı büyüyen ülkelerden birisi olduk. SIXT Türkiye ve Borlease, Bor Holding’in otomotiv grubunun amiral gemileridir. Borlease’i halka arz etmek bizim için çok önemliydi. Bu halka arz, markamıza ciddi bir finansal güç getirdi ve çok yakın bir zamanda uluslararası bir şirketle anlaşarak 600’e yakın araç verdik” dedi. 

KİRALAMADA ABONELİK SİSTEMİ 

Türkiye’de geçen yıl bir ilke imza atarak abonelik sistemini devreye aldıklarını hatırlatan Aras “Elektrikli araçlarımız ile başlattığımız bu sistem, şimdi tüm SIXT filosunu kapsamakta. Avrupa ve Amerika’da çok fazla kullanılan ve esnek çözümler sunan global bir sistem bu. Örneğin, normal kiralamada cayma bedeli ödenirken, abonelikte cayma bedeli ödenmiyor. Elektrikli bir araç kiraladıysanız, onu bırakarak geleneksel motorlu bir arabaya geçebiliyorsunuz. İlerleyen günlerde abonelik sistemimizde farklı yenilikler sunacağız. Müşterilerimiz aylık abonelikleri boyunca merak ettikleri farklı bir aracı kiralayabilecekler. Kullanıcılarımız iş için şehir dışına çıktıklarında, havalimanına aracını bırakacak, gittiği şehirde farklı bir araç alabilecekler. Dönüşte de tekrar havalimanından aracını alıp kullanmaya devam edecekler. Bu sistemin aplikasyonu üzerinde de çalışmalarımız sürüyor. Müşterilerimiz uygulama üzerinden araç tipi, aracın alınacağı yer ve saat gibi seçimleri yapacak” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...