Ford, F-150 Lightning üretimine yeniden başlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ford, F-150 Lightning üretimine yeniden başlıyor

T-Otomobil Haberleri

Otomobil devi Ford, altı haftalık aranın ardından F-150 Lightning üretimine yeniden başlıyor. Şirket, fabrikayı yeniledikten sonra üretimi üç katına çıkarmayı hedefliyor.

Ford, bir yenileme döneminden sonra F-150 Lightning üretimine yeniden başladı. Fabrikayı genişletmek ve daha hızlı geri dönüşler ve daha yüksek üretime hazırlamak için altı haftalık bir kapatmanın ardından otomobil üreticisi, Dearborn, Michigan'daki Rouge Elektrikli Araç Merkezini yeniden açtı. Bu, Ford'un son 10 bin dolarlık fiyat düşüşünün siparişlerde altı kat artışa yol açmasının ardından popüler elektrikli araca olan talebi karşılamasına yardımcı olacaktır. 

Otomobil üreticisi, bu sonbahardan itibaren Dearborn fabrikasının F-150 Lightning'i yıllık 150 bin adet üretebileceğini belirtiyor- önceki üretiminin üç katı bu. Bu yıl, yenileme öncesi kapatma ve daha düşük hızlar (2023 için 70 binden fazla adet tahmin ediliyor) nedeniyle bu sayının oldukça altında kalacak olsa da, şirket üretim artışının bekleme sürelerini daha az baş ağrısı haline getirmesini bekliyor.

ÜRETİM HEDEFİNDE GERİ ADIM ATTI

Ford kısa süre önce beklentileri ayarlayarak, orijinal 2023 hedef tarihinden 2024'te üretilen toplam 600 bin elektrikli araç hedefine ulaşmak için tahmini tarihini geri çekti. Ford, fabrikanın geliştirilmiş kapasitesinin, XLT gibi daha popüler donanım seviyeleri sunmasına da yardımcı olacağını söylüyor. Buna ek olarak, Lightning Pro birimleri artık perakende kanallarından edinilebilir ve "yakında seriye katılmak için yeni donanım seviyeleri ayarlandı."

Tesisin üretim artışının bir kısmı yeni ekipmanlardan gelecek. Rouge Elektrikli Araç Merkezi artık Ford'un Kuzey Amerika fabrikaları için bir ilk olan "kenar boşluğu ve düzlük hassasiyeti için dış gövde uyumunu otomatik olarak ölçen ve onaylayan" makinelere sahip. Fabrikada ayrıca sürücü destek teknolojisi için tekerlek hizalamasını ve far hedefini doğrulamak için ekstra bir istasyon bulunuyor. Buna ek olarak, fabrika şu anda 1.200 yeni işçi istihdam ediyor, bu da üretkenlik ve Detroit bölgesi ekonomisi için büyük olasılıkla bir nimet.

Ford, yakındaki Rawsonville Bileşen Fabrikası ve Van Dyke (Mich.) Elektrik Aktarma Organları Merkezindeki üretimi de artırdığını söylüyor. Otomobil üreticisi, pil takımının ve EV güç ünitelerinin "Rouge Elektrikli Araç Merkezi'ndeki F-150 Lightning tertibatının ölçeğine uymasını" bekliyor.

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...