Kızıldeniz krizi Tesla'yı vurdu, Türkiye'ye ihracat yapan fabrika kapandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kızıldeniz krizi Tesla'yı vurdu, Türkiye'ye ihracat yapan fabrika kapandı

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kızıldeniz'de yaşanan gerilim otomotiv devi Tesla'yı vurdu. ABD merkezli şirkete ait bazı fabrikalarda üretimin durduğu ortaya çıktı. Otomobil üreticisi teslimatların uzayacağı endişesiyle Almanya'daki fabrikasını kapattı.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli elektrikli araç firması Tesla, Kızıldeniz'de meydana gelen kriz nedeniyle Almanya'daki üretimini durdurdu. Otomobil devinin Berlin'deki fabrikasında parça teslimatında yaşanan gecikmeler sebebiyle iki hafta boyunca üretim yapılmayacak.

Tesla tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, nakliyelerde yaşanan gecikmelere özellikle vurgu yapıldı. Şirket, Almanya fabrkiasında 29 Ocak'tan 11 Şubat'a kadar üretimin büyük bölümünün askıya alınacağını duyurdu.

Otomobil devi Tesla'nın Türkiye'deki müşterilerle buluşturduğu araçlar da Almanya'daki fabrikada üretiliyor. Fabrikanın bir süreliğine kapanmasının Türkiye'deki teslimatları etkileyip etkilemeyeceği merak ediliyor. 

NAKLİYE İŞLEMLERİ UZADI, ÜRETİM DURDU

NTV'nin aktardığı bilgilere göre, Tesla, Kızıldeniz'deki çatışmalara bağlı olarak nakliye rotalarındaki kaymaların fabrikadaki üretimi etkilediğini açıkladı. Açıklamada, uzun süren nakliyelerin tedarik zincirlerinde boşluğa yol açtığı kaydedildi.

Peki, Kızıldeniz'de yaşanan krizin kaynağı ne? ABD ve İngiltere, Yemen'de Husi hedeflerine havadan ve denizden saldırı başlatmıştı. Husiler de Kızıldeniz'deki savaş gemilerine tepki verdi. 

Kızıldeniz rotası, küresel deniz trafiğinin yaklaşık yüzde 12'sini oluşturuyordu. Yaşanan kriz nedeniyle maliyetlerdeki artış devam ederken, taşıma süreleri oldukça uzadı. Maliyetlerin en az iki katına çıktığı ifade edilmişti. Gemilerin yolculuk sürelerinin ise yüzde 30 artabileceği kaydedilmişti.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...