Tesla Cybertruck 'havuç testi'nde korkunç sonuç: Bıçak gibi kesiyor

Düzenleyen: / Kaynak: TGRT Haber
- Güncelleme:
Tesla Cybertruck 'havuç testi'nde korkunç sonuç: Bıçak gibi kesiyor

T-Otomobil Haberleri  / TGRT Haber

Tesla tarafından geliştirilen Cybertruck, ilk sahiplerine ulaşırken 'havuç testi'nin sonuçları müşterileri ürküttü. Bir kullanıcının yaptığı testte, arabanın kapı kollarının bıçak kadar keskin olduğu görüldü. Bu durumun kullanıcıların sağlığını tehlikeye atabileceği söyleniyor.

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Model serisi araçlarına ek olarak elektrikli kamyoneti olan Cybertruck'ı da piyasaya sürdü. Müthiş dayanıklı yapısı ve dikkat çeken tasarımıyla öne çıkan Cybertruck, geçtiğimiz hafta sahiplerine kavuştu. Yavaş yavaş yollarda görünmeye başlayan Cybertruck'ın ilk şikayetleri de gündem oldu.

CYBERTRUCK BAGAJINDA BÜYÜK TEHLİKE 

"@molesrcool" isimli bir TikTok kullanıcısı, yeni elektrikli kamyoneti Cybertruck ile bir video paylaştı. Paylaşılan bu videoda otomobilin ön bagaj kapağındaki tehlike gösterildi.

Tesla Cybertruck 'havuç testi'nde korkunç sonuç: Bıçak gibi kesiyor

Bu tehlikeyi göstermek isteyen kullanıcı, ön bagajı hem eliyle hem de bir havuçla test etti. Resimde de görüldüğü gibi çelik yapıya sahip bu kapağın sıkışma önleme özelliği olmadığı için keskin kenarları kullanıcılar için risk ortaya çıkarıyor. 

Uzaktan kumanda ve mobil uygulama ile yönetilen bagaj kapağı normal şartlarda sistematik görünüyor. Fakat Tesla, bu otomobilini sadece kapatmaya yönelik ayarlamışa benziyor. Zira o bölgeye herhangi bir şey sıkışması durumunda bir önleyici bulunmadığı için beraberinde kötü sonuçlar doğurabilir. 

Tesla Cybertruck 'havuç testi'nde korkunç sonuç: Bıçak gibi kesiyor

Başlangıçta testi bir havuç ile yapan kullanıcı, kenarlıkların ne kadar keskin olduğunu gösterdi. İkinci testte ise parmaklarını kenarlara koydu ve ordan çıkaramadı. Eğer cep telefonlarında Tesla'nın uygulaması var ise kapağı açmak mümkün ancak uygulama yüklü değilse parmaklarınız veya herhangi birşey sıkışabilir.

Cybertruck'ın ön bagajı aslında dokunmaya duyarlı sisteme sahip. Fakat bu kapatma mekanizmasını korumak için tasarlandı. Yani resimlerde de görüldüğü üzere sıkışan parmak için herhangi bir önlem alınmadı.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...