Tesla'nın yeni modeli bir ülkede yasaklandı

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
- Güncelleme:
Tesla'nın yeni modeli bir ülkede yasaklandı

T-Otomobil Haberleri  / NTV

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla’nın yenilenen aracı Model 3'e yasaklama geldi. Avustralya’da güvenlik standartlarını geçemediği için Model 3'ün yenilenen versiyonu yasaklandı. Kararın ardından satışlar durduruldu.

Tesla'nın uzun zamandır yapması beklenen güncellemesi geçtiğimiz aylarda gelmiş, Model 3 yenilenen versiyonu ile satışa çıkmıştı. Dış tasarımında yaşadığı değişimle aerodinamik yapısı gelişen ve menzili artan modelde asıl değişim iç tarafta yaşanmıştı. Bununla birlikte, yenilenen araçlar geçtiğimiz yılın sonlarında Avrupa'da satışa sunuldu. 

AVUSTRALYA'DA GÜVENLİK STANDARTLARINI GEÇEMEDİ 

Yenilenen Tesla Model 3'ün Avustralya'da satışı yasaklandı. Ülkede zorunlu olan arka koltuklardaki çocuk koltuğu bağlama aparatı bulunmaması nedeniyle satışlar ve sevkiyatlar durduruldu. 

NTV'nin haberine göre, Tesla tarafından müşterilere yapılan ve sorunun çözümü için yetkilerle görüşmelerin devam ettiği açıklandı. İlgili açıklamada, "Model 3'ün Avustralya'daki teslimatlarının 17 Ocak 2024 mesai bitiminden itibaren durdurulacağını üzülerek bildiririz. Bu duraklamayı çözmek için ilgili makamlarla yakın işbirliği içinde çalışıyoruz. Bu değişiklikler teslimatlarda gecikmelere yol açacak. Önümüzdeki hafta teslimatlara yeniden başlamayı umuyoruz."

Öte yandan, Tesla'nın Avustralya genelinde teslim ettiği Model 3'leri geri çağırıp çağırmayacağı henüz belli değil.

Yetkililerden gelen açıklamaya göre elektrikli modelin çarpışma testi sertifikası askıya alındı ve ülke genelinde yasal olarak yeni araçların teslim edilemeyeceği aktarıldı. Yapılan siparişler için ödenen paraların korunacağı ve gerekirse iade edileceği de belirtildi.

Avustralya'daki düzenlemeler, 5 koltuklu binek araçların tümünde, arka taraftaki koltukların tamamında çocuk koltuğunu sabitlemek için bir üst bağlantı noktası bulunmasını zorunlu tutuyor. 

Tesla'nın Avustralya'daki Model 3'ler için özel bir tasarıma gidiceği düşünülüyor. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...