Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Togg CEO'su Karakaş net sayı verdi: Mayıs ayında binden fazla aracı teslim edeceğiz

Togg CEO'su Karakaş net sayı verdi: Mayıs ayında binden fazla aracı teslim edeceğiz
Başlık ResmiTogg CEO'su Karakas net sayi verdi: Mayis ayinda binden fazla araci teslim edecegiz

Yerli otomobil Togg'u almaya hak kazanan kişiler merakla araçlarının gelmesini bekliyor. Geçtiğimiz aydan itibaren yollara çıkan Togg T10X modelinin ilk sahipleri Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve bakanlar olmuştu. Otomobil şirketinin CEO'su araçların teslimatlarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Kaydet
a- | +A

Togg CEO’su (Üst Düzey Yönetici) Mehmet Gürcan Karakaş, teslimat tarihlerine ve adedine ilişkin merak edilenleri cevapladı. BloomberHT’de canlı yayına katılan Karakaş, Mayıs ayında binin üzerinde aracın teslim edileceğini açıkladı. Karakaş, "Mayıs ve Haziran ayında kalitemizden ödün vermeden üretimlerimizi artıracağız. Mayıs ayında 1000’in üzerinde araç teslim etmeyi planlıyoruz" dedi.

KARAKAŞ'TAN TOGG'A SALDIRANLARA CEVAP

İHA'nın haberine göre, Togg araçlarının İtalya’dan getirildiği yönünde sosyal medyadaki iddiaların asılsız olduğunu vurgulayan Karakaş, “Togg yurt dışında alım yapmadı. Bunlar fantezi ürünü, bir anlam veremiyorum” diye konuştu.

Öte yandan, şu ana kadar seri üretim kapsamında 200’ün üzerinde araç üretildiğini belirten Karakaş, “Geçen sene Mayıs sonunda deneme ve üretime başladık. Regülasyonlar gereği 92 adet testten geçmemiz lazım. Bu süreçte yüzlerce araç ürettik. 23 Mart’a kadar bir çok araç üretip, teste gönderdik, 300’ün üzerinde araç üretmişizdir. Biz kendimiz 26 tanesiyle test filosu içerisinde ülkemizde dolaşmakta, geri bildirim ve ölçümlerde kullanmıyoruz. Seri üretim kapsamında ürettiğimiz araç sayısı 200’ü geçti.” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME
TCG Anadolu ziyareti ses getirmişti! İşte Minik Selimhan
HABER

TCG Anadolu ziyareti ses getirmişti! İşte Minik Selimhan'ın gözünden yerli otomobil Togg

Bakan Varank
HABER

Bakan Varank'tan İmamoğlu'na Togg teklifi: Togg'u veririm şartım var

'YIL SONUNA KADAR 28 BİN ARAÇ ÜRETECEĞİZ'

Karakaş, “Yıl sonuna kadar 28 bin araç üreteceğiz. Bu oldukça iddialı bir hedef. Beklediğimizin üzerinde bir ilgi gördük. Sene sonuna kadar 28 bin akıllı cihazımızı teslim etmiş olacağız. Piyasada elektrikli araçlara bir dönüş var, bu bizi memnun ediyor” diye konuştu.

(İHA)

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
T-Otomobil
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.