Yerli otomobilde yeni gelişme! Togg araçlarında yer almayacak ürün açıklandı… Togg’un fiyatı da belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yerli otomobilde yeni gelişme! Togg araçlarında yer almayacak ürün açıklandı… Togg’un fiyatı da belli oldu

T-Otomobil Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Togg otomobiline ilişkin konuştu. Varank, Togg’un yeni bir özelliğini ve merak edilen fiyatına açıklık getirdi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu görüşmeleri için Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Bakan Mustafa Varank, A Haber'e konuştu. Yerli otomobil Togg’a ilişkin yeni bilgiler paylaşan Varank, Türkiye'nin yerli otomobilinde deri malzeme kullanılmayacağını söyledi. Bu, Togg'un tamamen vegan ürünlerle üretileceği anlamına geliyor. Aslında Togg için 'vegan' da diyebiliriz.

Açıklamasının devamında ise Mustafa Varank, 81 ile toplamda bin 500 şarj istasyonu kurulacağını belirtti. Bakan, Togg’un seri üretimi için 29 Ekim 2022’de fabrikasının açılışının yapılacağını da tekrarladı. Ayrıca ilk Togg otomobilinin de 29 Ekim günü banttan ineceğini açıkladı.

'VEGAN' TOGG ÖZELLİKLERİYLE DİKKAT ÇEKTİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg’un vegan ürünlerle geliştirildiğini belirtti. Yerli otomobilin üretiminde hiçbir hayvana zarar verilmediğini dillendiren Bakan Varank, "Togg vegan olacak. Hiçbir hayvandan elde edilmiş malzemeler kullanılmayacak. Çevreci bir araç olacak. Hiçbir hayvana zarar verilmeden koltuklar yapılmış olacak. Sektörde öncü bir araç olacak." şeklinde konuya açıklık getirdi. 

TOGG FİYATI NE KADAR?  

Yerli otomobil Togg denilince akla ilk gelen sorulardan biri de ‘Togg’un fiyatı ne kadar?’ sorusu… Bakan Varank merak edilen bu konu hakkında da konuştu. Mustafa Varank, “Piyasada şuan bulunan C segment SUV araçlarla rekabet edebilecek bir fiyatı olacak.” dedi.

Togg’un fiyatı konusunda fikir sahibi olmak için Türkiye’de satılan birkaç C segment SUV araçların fiyatına kısaca bir göz atalım. Örneğin, BMW X1’in fiyatı en fazla 1 milyon 484 bin TL. Mercedes-Benz GLA fiyatı ise en az 1 milyon 200 bin TL civarı. Bir diğer model, Audi Q3 Sportback’in fiyatı ise 1 milyon 300 bin TL civarı. Togg’un da SUV modellerle rekabet etmesi için bu fiyat aralığında satışa çıkması muhtemel görünüyor. 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...