2015'ten beri yargılanan Samsung Başkanı Lee beraat etti

Düzenleyen: / Kaynak: Yonhap News Agency
- Güncelleme:
2015'ten beri yargılanan Samsung Başkanı Lee beraat etti

Teknoloji Haberleri  / Yonhap News Agency

Samsung Yönetim Kurulu Başkanı Lee Jae-yong 2015 yılında Samsung C&T ve Cheil Industries arasında gerçekleşen tartışmalı birleşmeyle ilgili suçlamalar nedeniyle kendisine açılan davadan beraat etti. Lee, birleşme aracılığıyla tüm Samsung grubunu kontrol altına almaya çalışmakla suçlanıyordu.

Seul mahkemesi, Samsung Başkanı Lee Jae-yong, 2015'te Cheil ve Samsung C&T şirketlerini birleştirme yoluyla Samsung grubu üzerinde tam kontrol sahibi olmaya çalıştığı gerekçesiyle 2015'te açılan davada beraat kararı verdi.

Lee, şirketteki yönetimsel kontrolünü daha düşük bir maliyetle sağlamlaştırmak için kullandığı iddia edilen tartışmalı 2015 birleşmesi sırasında hisse senedi fiyatı manipülasyonu, güveni kötüye kullanma ve muhasebe dolandırıcılığı ile yargılandı.

Savcılar, grubun yanlış piyasa bilgileri yaydığı, bağlı ortaklıkların hisselerini toplu olarak satın aldığı ve şirket birleşmesini desteklemek için büyük bir Samsung C&T hissedarı olan Ulusal Emeklilik Servisi'nde yasa dışı lobicilik yapma gibi çeşitli haksız uygulamalarla suçladı.

2015'ten beri yargılanan Samsung Başkanı Lee beraat etti

Grubun bu uygulamalarla Cheil'in fiyatlarını şişirdiği ve borsayı manipüle ederek Samsung C&T fiyatlarını düşürdüğünden şüpheleniliyor.

Savcılar, bu tür yasa dışı uygulamaların, Cheil’in yüzde 23,2 payla en büyük hissedarı olan Lee lehine 2012’den beri sürdürüldüğünü düşünüyor.

BERAAT ETTİ

Savcılar, manipülasyonların sorumlusu olarak gösterdikleri Lee için 500 milyon won (373.550 dolar) para cezasıyla birlikte beş yıl hapis cezası talep etti.

Lee, suçlamaları reddetti ve bağlı ortaklıkların birleşmesi sırasında kişisel çıkarlarının göz önünde bulundurulmadığını iddia etti. Ayrıca mahkemeden kendisini beraat ettirmesini ve “şirketi ileriye taşımak için tüm kaynakları yoğunlaştırabilmesi"ni talep etti.

Sul mahkemesi, davadan yıllar sonra 5 Şubat 2024'te Yong için beraat kararı verdi.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Yonhap News Agency
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...