ABD Uzay Kuvvetleri ChatGPT'yi yasakladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
ABD Uzay Kuvvetleri ChatGPT'yi yasakladı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

ABD Uzay Kuvvetleri, yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT'yi yasaklama kararı aldı. Yasağın gerekçesi ise veri güvenliği konusundaki endişeler.

Amerika Birleşik Devletleri Uzay Kuvvetleri'nin işgücüne verdiği isim olan Guardians, büyük dil modelleri de dahil olmak üzere ChatGPT gibi yapay zeka araçlarını kullanamayacak. NTV'de yer alan habere göre, bu tür yazılımların Baş Teknoloji ve İnovasyon Ofisi tarafından resmi onay alana kadar devlet bilgisayarlarında kullanılması yasaklandı.

VERİ GÜVENLİĞİ ENDİŞESİ YASAĞI GETİRDİ

ABD Uzay Kuvvetleri, veri güvenliği konusundaki endişeler nedeniyle ChatGPT ve benzeri web tabanlı yapay zeka araçlarının kullanılmasını yasakladı.

Hava Kuvvetleri sözcüsü Tanya Downsworth yaptığı açıklamada, "Uzay Kuvvetleri, yapay zeka modellerinin Muhafızların rollerine ve USSF misyonuna entegre etmek için ileriye dönük en iyi yolu belirlerken, ABD Uzay Kuvvetleri bünyesinde Üretken Yapay Zeka ve Büyük Dil Modellerinin kullanımına ilişkin stratejik bir duraklama uygulandı" dedi.

Uzay Kuvvetleri'nin jeneratif yapay zeka kullanımına ilişkin daha fazla kılavuzun önümüzdeki ay yayınlanacağını da sözlerine ekledi.

YAPAY ZEKA TARTIŞMASI 

Öte yandan, geçtiğimiz nisan ayında Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, çalışanlarına gönderdiği e-postada, kritik işlerde ChatGPT ve Bard gibi yapay zeka sohbet robotlarını kullanmamalarını önerdi.

AB Komisyonu, kullanım alanı hızla genişleyen sohbet robotları gibi çeşitli yapay zeka teknolojilerinin kullanımına sınırlamalar getiren yeni kurallar hazırladı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...