ABD'yi Milli Muharip Uçak korkusu sardı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD'yi Milli Muharip Uçak korkusu sardı!

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği 5.nesil savaş uçağı Milli Muharip Uçak şimdiden Batı'ya korku salmaya başladı. Emekli korgeneral Erdoğan Karakuş, katıldığı televizyon programında Türkiye'nin savunma sanayindeki hamlelerini değerlendirdi. Karakuş, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın 'Türkiye bizim müttefikimiz F-16 vermeliyiz' sözlerine dikkat çekerek, Türkiye'nin Milli Muharip Uçak'ı yapmasının Amerika'yı korkuttuğu söyledi.

ABD ile yaşanan F-16 ve F-35 krizinden sonra Milli Muharip Uçak'ın önemi de bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Emekli korgeneral Erdoğan Karakuş, konuk olduğu bir televizyon programında Milli Muharip Uçak'ın ABD'yi korkuttuğunu ve son zamanlarda Amerika'dan gelen  'Türkiye bizim NATO müttefikimiz, Türkiye'ye F-16 vermek zorundayız' türü açıklamaların sebebinin de Türkiye'nin milli savunma yatırımlarının olduğunu açıkladı.

Türkiye, savunma sanayinde yaptığı atılımlarla dünyada kendisinden söz ettiren ülke haline geldi. Yerli ve milli İHA/SİHA'ların Karabağ Savaşı ve Ukrayna'daki başarılarıyla birçok ülkenin kapısını çaldığı ülke konumuna gelen Türkiye, yeni nesil İnsansız savaş uçağı Milli Muharip Uçak'ı da envanterine almak için çalışmalarına hız verdi. ABD ile yaşanan F-16 ve F-35 krizinden sonra Milli Muharip Uçak'ın önemi de bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

MİLLİ MUHARİP UÇAK, ABD'YE GERİ ADIM ATTIRDI

Emekli korgeneral Erdoğan Karakuş, Türkiye'nin savunma sanayindeki hamlelerini katıldığı HaberTürk televizyonuna değerlendirdi. Karakuş, 'Milli Muharip Uçak'taki bu ilerlemelerimiz Amerika'yı rahatsız ediyor. Neden rahatsız ediyor? Diyorlar ki;F-35'lerden bunları uzaklaştırdık, F-16'lar konusunda mırın kırın ediyoruz.

'ABD'NİN ELİNDEKİ KUMANDA ALINMIŞ OLUR'

Eğer biz F-16'ları vermezsek ve Türkiye bu işi Milli Muharip uçakla halletmeye kalkarsa o zaman Amerika'nın elindeki kumanda alınmış olur.' Milli Muharip Uçak'ta Hürjet'te bu gelişmeleri gördüğü için (ABD Dışileri Bakanı) Blinken diyor ki; Türkiye bizim çok iyi bir müttefikimizdir, dolayısıyla kendilerine en kısa zamanda F-16 vermek zorundayız. Bu NATO'nun menfatinedir.' değerlendirmesinde bulundu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...