'Dün Bismillah dedik bugün Maşallah!' MMU'dan sonra HÜRJET de 'hür'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Dün Bismillah dedik bugün Maşallah!' MMU'dan sonra HÜRJET de 'hür'

TEKNOLOJİ Haberleri

Dün hangardan çıkarılan Milli Muharip Uçak'ın ardından bugün, HÜRJET de pistin başına geçti. Yerli ve milli jet uçağımız HÜRJET'in uçuşu için gün sayılmaya başlandı.

Savunma Sanayii Başkanı ismail Demir, müjdeli haberler vermeye devam ediyor. Dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Milli Muharip Uçak'ın hangardan çıktığını açıklayan Demir, bugün de HÜRJET'in sema ile buluşmak üzere pistin başına çıkarıldığı haberini verdi. Demir, müjdeli haberi, "Dün Bismillah dedik bugün Maşallah! MMU’dan sonra HÜRJET de piste çıktı." sözleriyle duyurdu.

"BU GURUR HEPİMİZİN"

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

Dün Bismillah dedik bugün Maşallah! MMU’dan sonra HÜRJET de piste çıktı.

Yerli ve milli jet uçağımız koşmaya başladı gökyüzüne kavuşmak için gün sayıyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu gurur hepimizin.

https://twitter.com/ismaildemirssb/status/1637140617644867586?s=46&t=bDVTeRzJNIdlnzQSfexgsw

MMU VE HÜRJET TAKSİ YAPTI

Türk Havacılık Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Türkiye Yüzyılı'nda milletimize olan sözümüzü tuttuk. MMU ve HÜRJET taksi yaptı, ATAK 2 yakında motor çalıştıracak, ANKA 3 de ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Binlerce çalışma arkadaşımız ve iş ortaklarımızla ortaya çıkardığımız ürünlerimizi Çanakkale şehitlerimize armağan ediyoruz.

'Dün Bismillah dedik bugün Maşallah!' MMU'dan sonra HÜRJET de 'hür'

HAFİF TAARRUZ UÇAĞI HÜRJET

HÜRJET Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı, tek motorlu, tandem ve modern aviyonik suite sahip kokpiti ile üstün performans özelliklerini kullanarak kritik rol oynamak üzere tasarlandı. HÜRJET’in silahlı varyantı, geniş görev yelpazesi ve üstün faydalı yük kapasitesi ile muharebe alanlarında öenmli bir güç unsuru oluşturacak.

Hürjet Projesi, Jet Tekamül Eğitimi kapsamında kullanılan T-38 uçakları ile Akrotim gösterilerinde kullanılan F-5 uçaklarının yerine Türk Hava Kuvvetleri envanterine dahil edilmek üzere başlatılmıştı.

HÜRJET'İN ÖZELLİKLERİ

HÜRJET’in bu özelliklerinin yanısıra;

Hizmet süresi 20 yılı aşkın Jet Eğitim Uçaklarının yerine kullanılması,

Sayısı hızla artan 5. nesil uçaklar (TFX, F-35, vb.) ve güncellenen konfigürasyonlarına hitap edecek jet eğitim uçağı olarak kullanılması da hedeflendi.

TUSAŞ, eğitim uçağı/sistem üretimi ve tasarımında sahip olduğu maliyet etkin bilgi ve tecrübeyi kullanarak  pazarda ortaya çıkan potansiyele yönelik HÜRJET Programını başladı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...