Alper Gezeravcı şu anda nerede? İşte Crew Dragon kapsülünün canlı konumu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Alper Gezeravcı şu anda nerede? İşte Crew Dragon kapsülünün canlı konumu

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Alper Gezeravcı şu anda nerede? Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonu TSİ 00.49'da fırlatılan Crew Dragon uzay aracıyla başladı... Ax-3 görevi kapsamında uzaya gönderilen Alper Gezeravcı'nın 36 saatlik yolculuk ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ulaşması bekleniyor.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 18 Ocak'ı 19 Ocak'a bağlayan gece saat 00.49'da SpaceX'e ait Falcon 9 roketi ve Crew Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşmak üzere fırlatıldı. Uzay görevinin fırlatması, ABD'nin Florida eyaletinde yer alan NASA'ya ait Kennedy Uzay Üssü'nden gerçekleşti.

Alper Gezeravcı, SpaceX Axiom Space-3 misyonu kapsamında uzay istasyonunda 14 gün boyunca bilimsel deneyler yapacak. Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonu çerçevesinde uzaya gönderilen Gezeravcı'nın 13 bilimsel deneyi yürütmesi bekleniyor. 

Alper Gezeravcı şu anda nerede? İşte Crew Dragon kapsülünün canlı konumu

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Ax-3 görevinde yalnız değil. Gezeravcı ile birlikte Ax-3 misyonunda ABD ve İspanya'yı temsilen misyon lideri Michael Lopez-Alegria, İtalyan Hava Kuvvetlerinden Pilot Walter Villadei ve Avrupa Uzay Ajansından İsveçli Marcus Wandt da yer alıyor.

ALPER GEZERAVCI ŞU ANDA UZAYDA NEREDE? 

Ax-3 ekibinin uzay yolculuğunun 36 saat sürmesi, 20 Ocak Cumartesi günü TSİ 13.15 civarında Dragon aracının ISS'e kenetlenmesi planlanıyor. 

Öte yandan, Falcon 9 roketinin ilk aşaması, Dragon kapsülünü belirlenen yükseliğe ulaştırdıktan sonra kapsülden ayrılarak yeryüzüne iniş yaptı. "Güçlendirici" olarak tanımlanan roket kısmı, fırlatılmadan yaklaşık 8 dakika sonra SpaceX'in Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonuna başarılı bir şekilde indi.

Alper Gezeravcı şu anda nerede? İşte Crew Dragon kapsülünün canlı konumu

Roketin ikinci aşaması ise Dragon kapsülüydü ve kalkıştan yaklaşık 12 dakika sonra ayrılarak 36 saatlik yolculuğuna koyuldu. 

20 Ocak günü (yarın) Crew Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi bekleniyor. İstasyona entegre olmasının ardından kapsülün kapısı açılacak ve astronotlar uzay üssüne girebilecek.

Peki, Alper Gezeravcı'nın uzay aracı şu anda nerede? İlk Türk astronotun içinde olduğu Crew Dragon kapsülünün canlı konumunu takip etmek mümkün. Bunun için tek yapmanız gereken şey, spacex.com/follow-dragon bağlantısına tıklamak. Bu sayfa üzerinden Dragon aracının ve ISS'in konumlarını canlı olarak takip edebilirsiniz.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...