Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Amazon'a dişli rakip, kargo şirketi FedEx e-ticaret sitesi açıyor

Amazon'a dişli rakip, kargo şirketi FedEx e-ticaret sitesi açıyor
Fotoğraf Başlığı Amazon'a disli rakip, kargo sirketi FedEx e-ticaret sitesi açiyor

Teknoloji devi Amazon'a güçlü bir rakip geliyor; FedEx. Dünya çapında hava-kara transferi, kargo ve lojistik hizmeti sunan ABD merkezli FedEx, e-ticaret platformu açmaya hazırlanıyor. FedEx'in e-ticaret sitesinin adı ise "fdx" olacak.

Kaydet
a- | +A

FedEx, bu yılın sonlarında "fdx" adında bir e-ticaret platformu açmayı planlıyor. Nakliye ve kargo şirketi, Pazar günü bu yeni planının ayrıntılarını duyurdu. Buna göre, fdx, satıcılara potansiyel müşterilere ulaşmaktan siparişlerin yerine getirilmesi ve iadelere kadar her konuda çözümler sunmayı amaçlayan uçtan uca bir internet alışveriş sitesi olacak.

Bu tanımlama oldukça tanıdık geliyor. Zira dünya çapında Amazon'un, yerel çapta ise Trendyol ve Hepsiburada gibi platformlar da benzer şekilde hizmet sunmakta.

FedEx, alışveriş sitesi fdx'i 2024 sonbaharında kullanıma sunmayı planlıyor.

FDX NASIL KULLANILIR?

Öte yandan, lojistik ve kargo devi FedEx henüz çok fazla ayrıntı paylaşmadı. fdx'in ana şirketin imkanlarından faydalanması bekleniyor. Örneğin, başlangıçtan itibaren fdx'teki satıcılar, FedEx'in sahibi olduğu ShopRunner e-ticaret sitesindeki mevcut müşteri ağına erişebilecek ve müşteriler, ürünlere göz atarken ve sepetlerine ürün eklerken, ödeme yapmadan önce tahmini teslimat sürelerini görebilecek.

Satıcılara tedarik zinciri kararları, optimum nakliye rotalarıyla ilgili karbon emisyonu raporları da sunulacak.

FedEx, fdx'i "türünün ilk örneği" bir platform olarak adlandırıyor ancak bu tanımın abartılı olup olmadığını, gerçekten de benzersiz ve cazip bir şey sunup sunmadığını yakında öğreneceğiz.

BAKMADAN GEÇME
Kargo şirketi FedEx, uçaklarına füzesavar takacak
HABER

Kargo şirketi FedEx, uçaklarına füzesavar takacak

Amazon Prime Video
HABER

Amazon Prime Video'da fazla para ödemeyenlere reklam işkencesi başlıyor

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.