Apple kamera üretimi için harekete geçti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Apple kamera üretimi için harekete geçti

Teknoloji Haberleri  / Haber Merkezi

Teknoloji devi Apple, iPhone'ların kamera sensörünü kendi üretmek için çalışmalara başladı. Şu anda Apple'ın telefonlarındaki kamera sensörleri Sony tarafından geliştiriliyor.

Amerikan teknoloji devi Apple'ın iPhone model cihazlarının kamera sensörleri uzun zamandır Sony tarafından üretiliyor. Ancak Apple artık kamera sensörlerini de kendi geliştirmeyi planlıyor. iPhone üreticisi, donanım ve yazılım özelliklerini en üst seviyeye çıkararak, bütünleştirme peşinde. Bunun son örneği, iPhone, iPad ve Mac ürünleri için 'A' serisi ve 'M' serisi işlemcileri geliştirmesiydi. Ancak artık teknoloji devi daha ileriye gitmeyi istiyor. 

Bununla birlikte, Apple, Vision Pro isimli sanal ve artırılmış gerçeklik başlığını tanıtarak kamera tarafında çok önemli hamleler yapacağının sinyalini verdi. Şimdi ise Apple'ın kamera sensörleri gibi birçok önemli bileşeni kendi bünyesinde üreteceği ileri sürüldü. 

IPHONE 16 PRO'YA '15 MAX' FOTOĞRAFÇILIK ÖZELLİĞİ GELİYOR 

Öte yandan, gelecek yıl piyasaya çıkmasını beklediğimiz iPhone 16 hakkında yeni iddalar gündemi meşgul ediyor. Analist Ming-Chi Kuo'ya göre iPhone 16 Pro, fotoğrafçılık yeteneklerinde büyük bir yükseltme alacak.

Kuo, Apple'ın şu anda iPhone 15 Pro Max'e özel olan aynı 5x optik yakınlaştırmalı telefoto sensörünü uygulamayı planladığını iddia ediyor. 

Bu sensörün serideki diğer modellere dahil edilmemesi tercihi, iPhone 15 Pro Max'in daha cazip bir hale getirilmesi için kullanıldı. Ancak bu özellik, 16 Pro modelinde de karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

Apple mühendisleri, telefoto sensörünü barındırmak için ihtiyaç duyulan alanı iPhone 16 Pro'ya eklemek için çalışıyor. Böylece, gelişmiş yakınlaştırma özelliği çok daha büyük bir kitleye ulaşabilir.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...