Apple'dan yapay zeka adımı: Siri bambaşka bir hal alacak

Düzenleyen: / Kaynak: Apple Insider
- Güncelleme:
Apple'dan yapay zeka adımı: Siri bambaşka bir hal alacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / Apple Insider

OpenAI'ın sohbet robotu ChatGPT'yi sunmasıyla büyük teknoloji şirketlerinin tamamı, yapay zeka alanında çalışmalara başladı. Apple da halihazırda olan kişisel asistan Siri'yi geliştirmek için milyon dolarlık yatırımlar yapıyor.

Yapay zekanın ön planda olmasıyla teknoloji şirketlerinin tamamı, kendi içinde çalışmalara başladı. Apple da yapay zeka alanında çalışma yapan şirketler arasında yer alıyor.

Firma, işletim sisteminin bir parçası haline gelen Siri'yi geliştirmek için bütçesini artırdı. Apple'ın çalışmalarıyla Siri, yapay zekaya daha çok yaklaşacak.

APPLE DA YAPAY ZEKA ALANINDA YER ALACAK

Apple Insider tarafından yayınlanan habere göre Apple, sohbet robotu özellikleri eklemek için Siri'ye yönelik bütçesini artırdı. Hatta kaynak tarafından belirtilene göre Apple, Siri'yi geliştirmek için günde milyonlarca dolar harcama yapıyor. Apple'ın çalışmaları sonunda Siri'nin iOS, iPadOS ve MacOS işletim sistemlerine entegre edilmiş yapay zeka destekli bir sohbet robotu olması bekleniyor.

Firma, yapay zeka projeleri hakkında herhangi bir resmi açıklama yapmadı. Fakat Apple CEO'su Tim Cook, önceden yaptığı açıklamalarda yapay zekanın "çok ilginç" olduğunu dile getirmişti.

Apple ek olarak mayıs ayında yapay zeka projelerinde çalışması için birçok yeni mühendis de işe aldı. Öte yandan belirtmek gerekiyor ki tüm bunlar dışında Apple'ın en az iki ekibi daha olduğu belirtiliyor. Ekiplerden birinin görseller ve videolar, diğerinin ise metinler üzerinde çalıştığı tahmin ediliyor. Siri için gelecek yeniliklerin ne zaman olacağı belli değil.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Apple Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...