ASELSAN ile BAYKAR arasında dikkat çeken imza: 17 milyon dolarlık sipariş

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

İki büyük savunma sanayii firması arasında önemli bir anlaşma imzalandı. Türk savunma sanayisinin öncü şirketlerinden ASELSAN, BAYKAR Teknoloji şirketinden 17 milyon 550 bin dolar tutarında sipariş aldı.

Türk savunma sanayisi altın çağını yaşıyor. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ve üretilen silahlı insansız hava araçları (SİHA), deniz araçları ve kara araçları dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden sipariş ediliyor. Öte yandan, yerli şirketler kendi aralarında da önemli anlaşmalara imza atıyor. Bugün ASELSAN ve BAYKAR Teknoloji'nin arasında yeni bir anlaşma yapıldığı haberi geldi. 

ASELSAN, BAYKAR Makina firmasıyla 17,6 milyon dolarlık yeni iş sözleşmesi imzaladığını duyurdu. ASELSAN yeni iş sözleşmesine ilişkin detayları Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) açıkladı.

17 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, ASELSAN tarafından KAP'a yapılan açıklamada, "ASELSAN tarafından BAYKAR Makina firmasından 17 milyon 550 bin dolar tutarında Elektro Optik Sistem teslimatlarına yönelik bir sipariş alınmıştır. Sipariş kapsamında teslimatlar 2023-2024 yıllarında yapılacaktır." ifadelerine yer verildi. 

(Kaynak: Anadolu Ajansı) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...