Baykar nefes kesen videoyla duyurdu: Bayraktar TB3'ün kritik 'teker kesme' testi tamamlandı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Baykar tarafından yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA (silahlı insansız hava aracı) kritik testi geçti. Baykar, TB3'ün teker kesme testinden başarıyla geçtiğini duyurdu.

Yerli insansız hava araçları adını dünyanın dört bir yanında duyurmaya devam ederken, daha gelişmiş özelliklere sahip modelleri de yolda. Türk savunma sanayisinin kilit öneme sahip şirketlerinden Baykar Teknoloji, bu alanda gerek Türkiye'de, gerek yurt dışında adından övgüyle söz ettiriyor. Bayraktar TB2 SİHA'lar, Ukrayna - Rusya savaşında, Dağlık Karabağ savaşında ve Libya iç savaşında kullanılıyordu. Şimdi de daha üstün özelliklerle donatılan Bayraktar TB3 için gün sayılıyor... 

Bayraktar TB3 kanatlarını açıp gökyüzünde süzülmeye bir adım daha yaklaştı. İlk olarak koşu testini başarıyla tamamlayan TB3, bir hafta bile geçmeden teker kesme testinden de alnının akıyla çıktı.

Baykar, resmi X hesabından teker kesme testinden görüntüleri yayınladı:

https://twitter.com/BaykarTech/status/1715297100370456845

Baykar ilgili paylaşımında "Bayraktar TB3 teker kesme testini başarıyla tamamladı. We’re ready for takeoff!'' ifadesini kullandı.

Peki, TB3 SİHA'nın özellikleri neler? 

BAYRAKTAR TB3 ÖZELLİKLERİ NELER? 

İşte Baykar'ın yerli imkanlarla ve özgün bir tasarımla geliştirdiği insansız hava aracına ilişkin teknik detaylar...

Bayraktar TB3’ün tasarımına ve özelliklerine değinmek gerekirse, ebat olarak TB-2’den daha büyük ve TB-2’nin 3 katından fazla yük taşıyabildiği için TB3'ün kanatlarına daha fazla ağırlık binecek. Bu yüzden SİHA’nın arka ayakları gövdesi yerine kanat altında bulunuyor. TB-3, TB2’lerin geliştirilmiş ve katlanabilen kanat yapısına sahip bir versiyonu olarak tanımlanmakta.

Motoru da daha gelişmiş özelliklere sahip. TUSAŞ Motor Sanayi’nin ürettiği 172 beygir gücündeki (TB2’den yüzde 61 daha güçlü) yerli TEI-PD170 Turbodizel Havacılık Motoru bulunuyor.

Temel Uçuş Performans Kriterleri

•    14 Metre Kanat Açıklığı

•    8.35 Metre Uzunluk

•    2.6 Metre Yükseklik

•    1450 Kilogram Kalkış Ağırlığı

•    125 knots-160 knots TAS Seyir Hızı – Maksimum Hız

•    280 Kilogram Faydalı Yük Kapasitesi

•    24+ Saat Havada Kalış Süresi

Gelişmiş Özellikler

•    Kısa Pistli Uçak Gemilerinden Kalkış ve İniş Kabiliyeti

•    Görüş Hattı ve Görüş Hattı Ötesi Haberleşme

•    Otomatik İniş ve Kalkış

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...