BAYKAR, Ukrayna'da İHA ve SİHA tesisi kuruyor!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
BAYKAR, Ukrayna'da İHA ve SİHA tesisi kuruyor!

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna'da 500 kişiye istihdam sağlayacak bir fabrikada İHA ve SİHA üretimine başlanacağını açıkladı.

Yerli üretim İHA ve SİHA’larla dünyanın ilgisini çeken Baykar şimdi Ukrayna’da fabrika açmaya hazırlanıyor.

Ukrayna-Rusya savaşında Ukrayna ordusunun elini güçlendiren yerli üretim İHA ve SİHA'lar pek çok bölgede savaşın seyrini değiştirince dünya çapında da önem kazanmıştı.

Şu ana kadar Baykar Teknoloji, TB2'ler için 30 ülkeyle ihracat anlaşması imzalarken, Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, Riyad'daki Dünya Savunma Fuarı'nda bir müjde daha verdi.

BAYRAKTAR'DAN UKRAYNA'YA FABRİKA

Ukrayna'da üretime geçeceklerini duyuran Haluk Bayraktar, "Fabrikamız inşa ediliyor. İnşaatı bitirmek için yaklaşık 12 aya ihtiyacımız var. Ardından iç makine, ekipman ve organizasyon yapısına geçeceğiz." dedi.

BAYKAR, Ukrayna'da İHA ve SİHA tesisi kuruyor!

Ukrayna'daki fabrikanın yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayacağını belirten Haluk Bayraktar, üretim kapasitenin ise yıllık 120 civarında olacağını açıkladı. Ancak henüz TB2'nin mi yoksa TB3'ün mü üretileceği netlik kazanmadı.

BİR FABRİKA DA SUUDİ ARABİSTAN'A

Haluk Bayraktar, devam eden çatışmaların ise tesis için güvenlik sorunu oluşturmadığını kaydetti. Bayraktar, önümüzdeki iki yıl içinde Suudi Arabistan'da da üretime başlama planlarının yolunda gittiğini söyledi.

Baykar, Temmuz ayında insansız hava aracı Bayraktar Akıncı'nın Suudi Arabistan'a ihracına ilişkin bir anlaşma imzalamıştı.

Bayraktar, bu yıl 2023 yılında 36 adet olan Akıncı'nın üretimini de ikiye katlamayı planladıklarını açıkladı.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ümit 7 Şubat 2024 08:18

Baykarı her konuda sonuna kadar destekliyorum ve takdir ediyorum.. fakat Ukrayna’da böyle bir tesis açacak olmaları çok büyük bir hata.. siyasi ve ticari anlamda faydalı olmayacak bir yatırım..

Mustafa biçer 7 Şubat 2024 07:55

Kendilerini modern ilerici gören tam aksine 3000 yıl geride kalan gerici heykelci taş kafalı istemezük cülere inat yola devam. Rabbim yolunuzu açık etsin. İstikbal heykel ve putlarda değil göklerdedir.

Abdullah 7 Şubat 2024 01:34

Gazze ye açın fabrikayı

Gdryu 6 Şubat 2024 23:52

Bir tanede Suriye'de kursanız

Sonraki Haber Yükleniyor...