Bir Avrupa ülkesi daha Bayraktar TB2 SİHA satın aldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bir Avrupa ülkesi daha Bayraktar TB2 SİHA satın aldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Yerli ve milli teknolojiyle donatılan Bayraktar TB2’lerin talipleri çoğalıyor. BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Romanya’nın Bayraktar TB2 SİHA satın aldığını açıkladı.

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın sosyal medya hesabından duyurdu. Bir Avrupa ülkesi daha envanteriniBayraktar TB2 SİHA’larla güçlendirdi.

Karadağ savaşındaki başarısıyla dikkat çeken Türk İHA/SİHA’ları Ukrayna-Rusya savaşında da rüştünü ispatlayarak NATO ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkenin kıskacına girdi.

ÜLKELER TÜRK SİHA’LARI İÇİN SIRAYA GİRDİ

Yaklaşık 28 ülkeye ihraç edilen Türk SİHA’ları kendi sınıfında dünyanın en iyileri arasında yer alıyor. Asya’dan Avrupa’ya birçok ülkenin satın almak için Türkiye’nin kapısını çaldığı Bayraktar TB2 SİHA’lar, bu kez NATO üyesi Romanya’ya ihraç edildi.

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Twitter hesabından yapılan paylaşımda Romanya'nın Bayraktar TB2 SİHA'yı envanterine alan ülkeler arasına katıldığını duyuruldu.

Bir Avrupa ülkesi daha Bayraktar TB2 SİHA satın aldı

Haluk Bayraktar’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Uzun yılları aşan dostluğumuz ve karşılıklı güvene dayalı güçlü bağlarımız bulunan Romanya, yüksek teknolojiye sahip BayraktarTB2 SİHA'yı envanterine alan ülkeler arasına katıldı. Bayraktar TB2 SİHA için şimdiye kadar 28 ülke ile ihracat sözleşmesi imzaladık. Baykar olarak Romanya ile birlikte Avrupa Birliği (AB) üyesi 2 ülkeye, NATO üyesi 3 ülkeye ihracat gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi hem ülkemizin hem de dost ve kardeş ülkelerin tam bağımsızlığının en güçlü teminatıdır. Bu ihracat ile Türkiye ve Romanya arasındaki bağlar daha da güçlenecek. Ortak geleceğimiz için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...