Bitcoin ile alışveriş yasağı delindi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bitcoin ile alışveriş yasağı delindi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye, kripto para işlem hacminde ABD, Hindistan ve İngiltere’nin ardından dördüncü sırada yer alıyor. Türkiye’de kripto para ile alışveriş yasak olmasına rağmen kullanıcıların yarısı günde en az bir defa alışveriş yapıyor.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Türkiye’de kripto para kullanımı her yıl giderek artış gösteriyor. Kripto paralar Türk lirasından sonra en çok tercih edilen yatırım aracı olurken, değerli metal, hisse senedi ve tahvilleri geride bıraktı. Binance Research’ün yayınladığı “Türkiye’nin Kripto Görünümü” başlıklı rapora göre Türkiye nüfusunun 5’te 2’si kripto varlık sahibi. Son üç yılda kripto varlıklarla bir şekilde ilişki kuranların oranı yüzde 16’dan yüzde 40’a yükselirken, yüzde 27’si son bir yıl içerisinde kripto pazarına girmiş durumda. Raporun en şaşırtıcı kısmı ise  kripto paraların alışverişte kullanılmasının kanunen yasak olmasına rağmen yaygın şekilde kullanılması. Rapora göre günde en az bir defa kripto alışverişi yapanların oranı yüzde 46 ile beklentilerin çok üzerinde gerçekleşti. 

Chainalysis’in Global Kripto Benimseme Endeksi 2023 araştırmasına göre Türkiye, büyük ekonomiler arasında 12. sırada bulunuyor. Global işlem hacmi kıyaslamasında Türkiye; ABD, Hindistan ve Birleşik Krallık’ın ardından dördüncü sırada yer alıyor. 

Rapora göre yatırımcıların yüzde 66’sı, kripto varlık yatırımının en çekici tarafının kâr potansiyeli olduğunu düşünüyor. Portföy izleme kolaylığı ve teknolojiye ilgi ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor. Kullanıcıların yüzde 40’ı kriptonun ümit vadeden bir teknoloji olduğunu düşünürken, yüzde 38’i minimum yatırım miktarının olmamasının, yüzde 33’ü düşük işlem maliyetlerinin ve yüzde 26’sının güvenli olmasının kripto yatırımı için motive edici olduğunu dile getiriyor.

Endişe alanları ile ilgili olarak ise kriptoya yatırım yapmayan katılımcıların yüzde 40’ı kriptonun riskli olduğunu belirtirken, yüzde 26’sı ise bilgi konusunda eksiği olduğu için kriptoya yatırım yapmadığını belirtti. 

Ankete katılan yatırımcıların yüzde 64’ü, kripto varlık değerlerinin bir sonraki yıl artacağına inanırken, yüzde 73’ü ise kripto varlık yatırımcısı sayısının bir sonraki beş yıl içinde artacağına, yani benimsemenin yükseleceğine inanıyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...