ChatGPT'ye ödev yaptıranların şaşırtıcı dikkatsizliği... Öğretmenler ayrıntıyı fark etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ChatGPT'ye ödev yaptıranların şaşırtıcı dikkatsizliği... Öğretmenler ayrıntıyı fark etti

TEKNOLOJİ Haberleri

ChatGPT intihal tartışmalarını artırırken, öğretmenler ve akademisyenler bir ayrıntı fark etti. Yapay zekaya makale yazdıran veya ödevini yaptıran öğrenciler şaşırtıcı bir dikkatsizlik nedeniyle yakayı ele veriyor.

Kasım ayında kullanıma sunulan ChatGPT isimli yapay zeka destekli sohbet robotu (chatbot) dünya çapında teknolojinin yönünü resmen değiştirdi. Sadece 2-3 ay öncesine kadar ChatGPT, oldukça popüler bir araçtı. Öğrencilerin, ödevlerini ve makalelerini yapay zeka aracına yaptırdığı ortaya çıkmıştı. Ancak şimdi öğretmenler ve akademisyenler ChatGPT'ye yazdırıldığı anlaşılan bazı ödevlerde "Ben bir yapay zekayım" gibi ödevin sohbet robotu tarafından yapıldığını ortaya koyan ifadeleri gördüklerini söylüyor. 

Bununla birlikte, yapay zekaya yaptırılan ödevlerin kontrol bile edilmeden teslim edildiği de ortaya çıkmış oldu. 

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, ChatGPT ve benzer yapay zeka araçlarının cevaplayabildiği soru türü oldukça kısıtlı. Örneğin, geleceğe yönük tahminleri yapamaz ve siyasi yorumlarda bulunamaz. Bu yüzden, bu tür sorularda araç, "Ben bir yapay zekayım, gelecek tahmini/siyasi yorum yapamam" minvalinde cevaplar verebiliyor. 

ONLARCA ÖDEVDE AYNI HATA

Kanada'daki Conestoga College'da yazarlık dersleri veren Profesör Timothy Main, 'Ben sadece bir yapay zeka dil modeliyim, bu konuda bir fikrim yok' ifadesi geçen ödevlere şahit olduğunu açıkladı. Main, bu tür onlarca cevapla karşılaştığını da ekledi. 

Bu arada, ChatGPT'nin daha gelişmiş sürümü GPT-5 yolda... Yapay zeka destekli sohbet robotu (chatbot) ChatGPT'yi geliştiren ABD merkezli yapay zeka firması OpenAI, yeni bir ticari marka başvurusunda bulundu. Belgelerde ürünün 'insanın konuşma ve yazma yeteneğinin yapay üretimi' diye nitelendiği görülüyor. Ürünle ilgili 'doğal dil işleme, üretme, anlama ve analiz etme' gibi özellikler vurgulandı.

(Kaynak: Independent Türkçe) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...