Çin'den yazıp, ABD seçimlerini konuşuyorlar! Sosyal medya devi Meta, binlerce sahte hesabı kapattı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Çin'den yazıp, ABD seçimlerini konuşuyorlar! Sosyal medya devi Meta, binlerce sahte hesabı kapattı

Teknoloji Haberleri  / Anadolu Ajansı

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, Çin'den kontrol edildiği tespit edilen binlerce sahte hesabı kapattı. Nedeni ise, Amerika Birleşik Devletleri'nde önümüzdeki ay yapılacak seçimlere ilişkin paylaşımları. Bu hesapların, seçmenleri manipüle etmek amacıyla ABD'lilere aitmiş gibi göründüğü açıklandı.

Sosyal medya şirketi Meta, Çin'de birkaç kişi tarafından kontrol edilen ve ABD'li kullanıcılara aitmiş gibi gözüküp ocak 2024'te yapılması planlanan ABD seçimlerine ilişkin paylaşım yapan 4 bin 800 sahte sosyal medya hesabını kapattığını duyurdu. Meta yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, Çinli birkaç kişi tarafından kontrol edilen bu sosyal medya hesapları, 2024 ABD seçimleri öncesi kutuplaştırıcı içerikler paylaşarak takipçi kitlesi oluşturmaya çalışıyordu.

Meta yetkilileri, seçimlere ilişkin siyasi paylaşımlar yapan sosyal medya hesaplarının, ABD'li gibi görünmek için sahte fotoğraflar, isimler ve konumlar kullandığını tespit etti.

SAHTE PAYLAŞIMLAR YERİNE SİYASETÇİLERİN PAYLAŞIMLARINI YAYINLIYORLAR

Hesaplarda sahte içerik yaymak yerine, X platformundan politikacılar, haber kuruluşları ve diğer kişiler tarafından oluşturulan paylaşımlar yeniden paylaşılıyordu.

Meta, birbiriyle bağlantılı olduğu tespit edilen sosyal medya hesaplarının her görüşten içeriğe yer vererek seçmeni "kutuplaştırmak" istediğini iddia etti.

Söz konusu sahte hesaplar, Facebook ve Instagram'ın sahibi olan teknoloji şirketi tarafından tespit edilip kapatıldı.

Meta adına hesaplarla ilgili soruşturmayı yürüten Ben Nimmo, "Bu ağlar izleyici kitlesi oluşturmakta halen zorlanıyor ancak bu bir uyarı niteliğinde." dedi.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...