Rusya'dan flaş Meta kararı! Ülkeye adım attığı anda tutuklanacak

Düzenleyen: / Kaynak: Politico
- Güncelleme:
Rusya'dan flaş Meta kararı! Ülkeye adım attığı anda tutuklanacak

Teknoloji Haberleri  / Politico

Rus haber ajansı TASS'ın aktardığı bilgilere göre, Moskova yönetimi, ABD'li teknoloji devi Meta'nın sözcüsünü 'aranan suçlular' listesine ekledi. Andy Stone'un listeye eklenme nedeni henüz bilinmiyor.

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, son günlerde İsrail - Hamas savaşındaki tutumuyla gündemdeydi. Zira firmanın, Facebook ve Instagram uygulamalarındaki sansür girişimleri ayyuka çıktı. "İnsani ara" adı verilen geçici ateşkeste serbest bırakılan Filistinli rehineler, İsrail'in kendilerine işkence yaptığını açıklamıştı.

Öte yandan, Hamas'ın İsrailli rehineleri serbest bırakırken gazeteciler tarafından çekilen görüntüleri ise dünyada çok konuşuldu. Hamas üyeleri ile rehineler arasındaki diyaloglar manşetlere taşınırken, rehinelerin gülümseyerek Hamaslılara el sallaması dünya gündemine damga vurdu.

Meta, Kassam Tugayları'nın rehineleri serbest bıraktığını gösteren görüntüleri yasaklayarak, Facebook ve Instagram'dan kaldırdı. 

FİLİSTİN BAYRAĞINA BİLE TAHAMMÜLÜ YOK 

Instagram'da Siyonizm yanlısı içeriklerin yayınlanmasında hiçbir sakınca görmeyen Meta, Filistin bayrağını bile "terör propagandası" olarak değerlendiriyor. Hatta geçtiğimiz haftalarda platformun, 'Filistinli' kelimesi, Filistin bayrağı emojisi ve Arapça 'Elhamdülillah' yazısını "Allah'a şükür, Filistinli teröristler özgürlükleri için savaşıyor" şeklinde otomatik çevirmesi tepki çekmişti.

Bir başka olayda ise, WhatsApp'ın yapay zeka aracıyla ilgiliydi. Komutlar ve istekler doğrultusunda çıkartma yapan araç, "Filistinli oğlan" istemine karşılık eli silahlı çocuk görselleri hazırlamıştı. Ancak "İsrailli oğlan" yazıldığında ise böyle bir durum söz konusu değildi.

RUSYA, META'NIN SÖZCÜSÜNÜ KARA LİSTEYE ALDI 

Rusya İçişleri Bakanlığı, ABD'li teknoloji devi Meta'nın sözcüsü Andy Stone'un arananlar listesine eklendiğini açıkladı. Haber ajansı, Stone'un "Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun bir maddesi uyarınca arandığını" aktardı. Stone'un Rusya'da kara listeye eklenmesinin nedeni ise belirtilmedi.

2022'de Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından Moskova, Amerikan teknoloji şirketini resmi olarak "terörist ve aşırılıkçı" bir örgüt olarak tanımladı.

İlerleyen tarihlerde Facebook, Instagram ve X (eski adıyla Twitter) gibi Batılı sosyal medya platformları Rusya'da yasaklandı ve bu platformlara yalnızca ülkede VPN'ler aracılığıyla erişilebiliyor.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Politico
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...