Deepfake riskini artırabilir! Tek tıkla fotoğrafı video yapan sistem geliştirildi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

Teknoloji Haberleri  / Haber Merkezi

Midjourney platformunun geldiği son nokta görenleri hayrete düşürüyor. Uygulamanın V5.2 sürümüyle birlikte artık fotoğraflarda seçilen alanlara hareketlilik katarak videoya dönüştürmek mümkün.

Yapay zeka destekli Midjourney adlı platform artık fotoğraflara hareketlilik katabiliyor. Midjourney'in V5.2 versiyonunu kullananlar, fırça yardımıyla fotoğraflarda bazı alanları seçip canlılık katabilir. Bu şekilde fotoğraflar resmen bir videoya dönüşüyor.

Fotoğrafları videoya dönüştüren bu sistem, OpenAI firması tarafından piyasaya sürülen yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT'nin Dall-E özelliğine benziyor. Midjourney'in V5.1 sürümünü kullananlar, verdikleri komutlarlarla fotoğraf oluşturabilir ve oluşturdukları fotoğrafları videoya bile dönüştürebilir.

FOTOĞRAFI VİDEOYA DÖNÜŞTÜREN YAPAY ZEKA VİRAL OLDU 

Midjourney'in pazarlama danışmanı Rory Flynn'ın X'teki (Twitter) yeni bir paylaşımı sosyal ağda viral hale geldi. Flynn, yayınladığı bir video ile söz konusu özelliğin kullanıma sunulduğunu açıkladı. 

Videoya baktığımızda, bir kuş fotoğrafının üzeri fırçayla seçildiğinde fotoğrafın videoya dönüştüğü görülüyor. Bir başka örnekte ise, bir otomobil ve çevresi seçildiğinde fotoğraf hareketlenerek video haline geliyor. 

Rory Flynn'ın bu paylaşımı X'te 3 milyondan fazla hesap tarafından görüntülendi ve binlerce kişi videoyu beğendi. 

Öte yandan, yapay zeka ile fotoğrafların videoya dönüştürülebilmesi "deepfake" tehlikesini de artırabilir. Deepfake esasen, gerçek olmayan görüntülerdir ve genellikle siyasetçilerin ya da çok ünlü kişilerin deepfake videoları internette yayılır.

Deepfake video oluşturmak için gereken altyapı zor olsa da, artık Midjourney'in bu özelliğiyle, video üretmek için tek gereken şeyin fotoğraf olduğu anlaşılıyor. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...