Ekşi Sözlük'ün erişim engeli kaldırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ekşi Sözlük'ün erişim engeli kaldırıldı

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ekşi Sözlük, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla 21 Şubat 2023'den beri erişime kapalıydı. BTK'nın sitesindeki bilgilere baktığımızda Ekşi Sözlük'ün erişim engelinin kaldırıldığı görülüyor.

Türkiye'nin en popüler sosyal ağlarından olan Ekşi Sözlük, yaklaşık bir yıl önce BTK kararıyla erişime kapatılmıştı. Tarihler 2 Mart 2023'ü gösterdiğinde Ekşi Sözlük'ün erişim engelinin kaldırılmasına karar verilmişti. Sosyal medya ve forum ağı olan platform, kararın uygulanması için yetkililerle iletişime geçmişti.

Ekşi Sözlük istediğini elde edemedi. Nihayetinde, Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğiʼnin Ekşi Sözlük'e getirilen erişim engeli kararını kaldırmasına yapılan itirazı inceleyen 5. Sulh Ceza Hakimliği itirazı onaylayarak Ekşi Sözlük'e getirilen erişim engelini kesinleştirdi.

O tarihten bu yana platformun sürekli domain değiştirerek varlığını sürdürdüğünü biliyoruz. En son "eksisozluk111.com" domaini ile hizmet veren Ekşi Sözlük'ün erişim engeli bir yılın ardından tamamen kaldırıldı. Böylece, artık platforma erişmek için "eksisozluk.com" adresini kullanmak yeterli.

Bununla birlikte, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun sitesinde Ekşi Sözlük'le ilgili herhangi bir erişim engeli kararının olmadığı görülüyor. 

Platform, geçtiğimiz günlerde şöyle bir açıklama yapmıştı ve erişim engelinin kaldırılması da bu açıklamadan sonra gerçekleşti:

EKŞİ SÖZLÜK UYGULAMASI KALDIRILDI 

Ekşi Sözlük geçtiğimiz aylarda çocuk istismarı haberleriyle gündeme geldi. Bir kullanıcının platformda yayınladığı paylaşım büyük tepki çekti. 

Bu olaylardan kısa süre sonra Ekşi Sözlük'ün mobil uygulaması App Store ve Google Play Store'dan kaldırıldı. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...