Elon Musk sonunda kabul etti: X başarısız olabilir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk sonunda kabul etti: X başarısız olabilir

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, X'i (eski adıyla Twitter) devralmasından sonra platformda birçok yenilik yaptı. Yeniliklerin büyük bir kısmı kullanıcılar tarafından olumsuz olarak nitelendirildi. X sahibi Musk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda platformun başarısız olabileceğini sonunda kabul etti.

Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldıktan sonra platformda birçok yenilik yaptı. Yenilikler, platformu bambaşka bir yere dönüştürdü. İş insanı bunun üzerinde ismi X olarak değiştirdi ve logoyu da uyumlu hale getirdi.

Musk'ın X için yaptığı yenilikler arasında sosyal medya platformunu sahte hesaplardan temizlemek de yer alıyor. İş insanı bu sayede platformun kullanıcılar için daha özgür olabileceğini belirterek süper hale geleceğini açıklamıştı. Fakat Elon Musk'ın X hesabından yaptığı son paylaşım artık daha gerçekçi düşündüğünü ortaya koydu.

ELON MUSK, X'İN BAŞARISIZ OLABİLECEĞİNİ KABUL ETTİ

Business Insider tarafından yayınlanan habere göre Elon Musk, X hesabından yaptığı paylaşımda platformunun başarısız olabileceğini kabul etti. Ek olarak platform için "Üzücü gerçek şu ki şu anda harika bir sosyal ağ yok. Pek çok kişinin tahmin ettiği gibi başarısız olabiliriz ancak en azından bir tane harika platform olması için elimizden gelenin en iyisini yapacağız." sözlerini kullandı.

Öte yandan Mashable'dan Matt Binder, X'teki takipçilerinin yaklaşık yüzde 42'sinin hiç takipçisi olmadığını yani sahte hesap olabileceklerini belirtti. Yani Elon Musk'ın platformdan sahte hesapları temizleme işinde hala bazı eksiklikler olabilir.

Tüm bunlar dışında X sahibi, Direkt Mesaj dışında platformdan engelleme özelliğinin kaldırılacağını belirtti. Fakat App Store'un politikaları bununla uyuşmuyor. Ek olarak kullanıcılar da güvenlik açısından yetersiz olduğu nedeniyle özelliği oldukça eleştirdi. Konuyla ilgili detaylar henüz açıklanmadı.

(Kaynak: Business Insider)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...