Elon Musk sözünü tuttu: X, nefret söylemleri hakkında işlem yapmıyor

Düzenleyen: / Kaynak: The Hill
- Güncelleme:
Elon Musk sözünü tuttu: X, nefret söylemleri hakkında işlem yapmıyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Hill

Elon Musk, Twitter'ı satın almadan önce sosyal medya platformunu özgür ve çevrim içi bir ülkeye çevirme isteğini paylaşmıştı. Bugün ortaya çıkan haberlere göre Elon Musk, sözünü tuttu. X, (eski adıyla Twitter) nefret paylaşımlarının büyük bir kısmı için herhangi bir işlem yapmıyor.

Elon Musk, Twitter'ı (yeni adıyla X) satın almadan önce sosyal medya platformunu özgür ve çevrim içi bir ülke yapmak istediğini açıklamıştı. Bugün The Hill tarafından yayınlanan habere göre Elon Musk, sözünü tuttu. X'te nefret paylaşımlarının yüzde 86'sı hakkında işlem yapılmıyor.

ELON MUSK, X'İN ÖZGÜR BİR PLATFORM OLMASINI İSTİYOR

The Hill tarafından yayınlanan habere göre Dijital Nefretle Mücadele Merkezi, X ve nefret söylemini anlatan bir rapor yayınladı. Rapora göre X, nefret söylemi içeren gönderilerin yüzde 86'sına karşı herhangi bir işlem yapmıyor.

Dijital Nefretle Mücadele Merkezi, 100 hesabın 300 nefret içerikli gönderisini incelediğinde 259 tanesinin yani yüzde 86,33'ünün hala X'te yer aldığını açıkladı. Bildirimde bulunan 100 hesaptan da yüzde 90'ının hala X'te aktif yer aldığı belirtildi.

Kar amacı gütmeyen kuruluş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada X'in nefret dolu politikalarını açık bir şekilde ihlal ettiğini söyledi. Dijital Nefretle Mücadele Merkezi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ek olarak da nefret politikalarının ırklarla ilgili olduğunu belirtti.

Elon Musk ise kısa süre önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu sözleri paylaşmıştı:

"Çok açık olmak gerekirse ifade özgürlüğünden yanayım ama her türlü Yahudi karşıtlığına karşıyım."

 
 
 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Hill
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...