Film gibi özellik: Instagram, Reels süresini uzatıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Film gibi özellik: Instagram, Reels süresini uzatıyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Instagram, Reels özelliğini ilk olarak 2020 yılında kullanıcılarına sundu. Reels, günden güne gelişerek sosyal medya platformları arasında en çok kullanılan özelliklerden biri haline geldi. Instagram şimdi Reels süresini artırarak platformu bambaşka bir yer yapmayı planlıyor.

Instagram için Reels videoları, etkileşimi en çok sağlayan özelliklerden biri arasında yer alıyor. Kullanıcılar, yaptıkları projeleri, yemekleri ve hatta direkt olarak günlük hayatlarını Reels içeriği haline getirip paylaşıyorlar. Fakat en fazla üç dakikaya kadar hazırlanabilen videolar bazı kullanıcılar için yetersiz geliyor. Instagram da bu sorunu çözmek için Reels videolarını uzatma kararı aldı.

REELS VİDEOLARI, 10 DAKİKA OLACAK

Sosyal medya analisti Alessandro Paluzzi, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda Reels'ların artık 10 dakika olabileceğini açıkladı. Reels'ların 10 dakika olmasıyla birlikte kullanıcılar, uzun hesaplarında uzun ve detaylı içerikler hazırlayabilecek.

Instagram tarafından test edilen özellik bir anlamda kısa süre önce kaldırılan IGTV yerine gelecek. Sosyal medya platformu daha önce IGTV ile kullanıcılarının uzun süreli videolar paylaşmasına izin veriyordu. Fakat çok fazla kullanılmadığı için kaldırıldı. IGTV içeriklerinin tamamı da Reels içeriğine dönüştü. Öte yandan belirtmek gerekiyor ki test aşamasında olan özelliğin kararlı sürüme ne zaman geleceği ise şimdilik belli değil. 

Film gibi özellik: Instagram, Reels süresini uzatıyor

Instagram ek olarak gönderilere gelen yorumları Hikayeler'de paylaşma özelliği üzerinde de çalışıyor. Instagram, kullanıcıların herkese açık bir gönderide olması şartıyla gelen yorumun Hikaye'de paylaşılmasına izin verecek. Kullanıcılar, herkese açık gönderiye gelen bir yorumu alıntılayarak direkt yorum şeklinde Hikaye'de paylaşabilecek.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...