Threads'den kullanıcı sayısını artıracak yenilik

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Threads'den kullanıcı sayısını artıracak yenilik

TEKNOLOJİ Haberleri

Mark Zuckerberg, X'e (eski adıyla Twitter) rakip olması için Threads platformunu sundu. Fakat platformun henüz çok yeni olmasından dolayı birçok eksikliği bulunuyor. Instagram Başkanı Adam Mosseri, Threads için yaptığı açıklamada kullanıcı sayısını artıracak bir yenilik üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Mark Zuckerberg, X kullanıcılarının başka platformlara geçiş yapması üzerine rakip platform olarak Threads'ı kurdu. Threads, ilk olarak hızlı bir yükseliş yakalasa da son dönemlerde aynı şekilde düşüşe geçti.

Hızlı düşüşün ardından Threads kullanıcı sayısını artıracak yenilikler üzerinde çalışılmaya başlandı. Instagram Başkanı Adam Mosseri tarafından yayınlanan gönderiye göre Threads için web sürümü eklenecek.

THREADS İÇİN MASAÜSTÜ SÜRÜM GELİYOR

Instagram Başkanı Adam Mosseri'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre Threads için web sürümü geliyor. İki haftadır test aşamasında olan yenilik, bu hafta kullanıma sunulabilir. Web sürümün gelmesiyle kullanıcılar, platform içinde daha fazla aktif olacak.

Mosseri tarafından belirtilene göre Threads için ek olarak Arama özelliği işlevi de gelişecek. Kullanıcılar şu anda Arama üzerinden kullanıcı adlarını arayabiliyor. İşlevin gelişmesiyle daha fazla içeriğe ulaşabilecek.

Öte yandan kısa süre önce de platformda artık ters kronolojik 'takip edilenler' akışında repostlar (yeniden gönderiler) sekmesi geldi. Fakat sosyal medya analistlerine göre Threads için eklenecek bu özelliklerden hiçbiri kullanıcıların platformda aktif olmasını sağlamayacak.

Analistlere göre Threads kullanıcılarının platformda aktif ve uzun süreli bir şekilde yer alması için öncelikle Direkt Mesaj özelliğinin gelmesi gerekiyor. Direkt Mesaj özelliği, kullanıcıların birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayarak platformda kalıcı olarak yer almasını sağlayacak.

(Kaynak: Sammobile)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...