Instagram, Apple yöneticilerini tuzağa düşüren Tim Cook hesabını kapattı

Düzenleyen: / Kaynak: 9To5Mac
- Güncelleme:
Instagram, Apple yöneticilerini tuzağa düşüren Tim Cook hesabını kapattı

TEKNOLOJİ Haberleri  / 9To5Mac

Apple yöneticilerinin hatta tüm çalışanlarının genel olarak sosyal medya kullanımında aktif olmadığı biliniyor. Apple CEO'su Tim Cook da yalnızca X (eski adıyla Twitter) ve Weibo platformlarında yer alıyor. Fakat aktif bir hesabın Tim Cook adıyla Instagram'da yer alması kafa karışıklığına neden oldu.

Apple CEO'su Tim Cook da diğer çalışanlar gibi sosyal medyada pek aktif değil. Fakat temmuz ayında Tim Cook üzerine açılan tim.d.cook kullanıcı adına sahip Instagram hesabı, Apple hayranlarının ve hatta yöneticilerinin de kafasını karıştırdı. Kafa karışıklığı sonrasında Instagram devreye girdi.

APPLE YÖNETİCİ YARDIMCILARI, SAHTE HESABI TAKİP ETTİ

Tim Cook adına açılan bir sahte Instagram hesabı, sosyal medya platformunda aktif paylaşım yapmaya başladı. Hesabı oldukça profesyonel kullanan kişi, aktif olarak Instagram'da yer aldı. Hesabın zaman içinde takipçi sayısı da arttı. 

Apple yönetici yardımcılarının sahte Tim Cook hesabını takip etmesi ve hesabın da iyi bir şekilde yönetilmesi gerçek olduğunu birçok kişiye gerçek olduğunu düşündürttü.

Apple hayranları ve yönetici yardımcıları da söz konusu hesabın Tim Cook tarafından açıldığını düşünerek takip etti. Fakat CEO Tim Cook tarafından yapılan açıklamada hesabın kendisine ait olmadığı ortaya çıktı.

Tim Cook'un sahte olduğuna açıklaması üzerine hesap Instgram tarafından kapatıldı. Apple tarafından ise resmi bir açıklama gelmedi. Dolayısıyla da Apple yönetici yardımcılarının sahte hesabı neden ve nasıl takip ettiği bilinmiyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Tim Cook yalnızca X (eski adıyla Twitter) ve Weibo platformlarını kullanıyor. Buna rağmen Apple CEO'su iki platformda da aktif yer almıyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: 9To5Mac
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...