Google'dan yapay zeka hamlesi! Gemini'nin insan resimleri oluşturma özelliğini askıya aldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Google'dan yapay zeka hamlesi! Gemini'nin insan resimleri oluşturma özelliğini askıya aldı

Teknoloji Haberleri  / Anadolu Ajansı

Google, yapay zeka (AI) sohbet robotu Gemini’nin insan resimleri oluşturma özelliğini tarihi karakterlerin tasvirlerindeki yanlışlıkların ardından askıya aldı.

Google'dan yapılan açıklamada, "Gemini'nin görüntü oluşturma özelliğiyle ilgili son sorunları ele almak için çalışıyoruz. Bu esnada, bu özelliği askıya alacağız ve çok yakında geliştirilmiş bir sürüm yayınlayacağız." denildi.

HEDEFİ ISKALADI

Resim oluşturma tasvirlerini iyileştirmek için çalışıldığı belirtilen açıklamada, çok sayıda insanın kullandığı bu özelliğin hedefi ıskaladığı belirtildi.

Google'dan yapay zeka hamlesi! Gemini'nin insan resimleri oluşturma özelliğini askıya aldı - 1. Resim

BEYAZ TENLİ İNSANLARI SİYAHİ TASVİR ETTİ

ABD merkezli teknoloji şirketi, Gemini’nin beyaz tenli insanları siyahi tasvir etmesinden dolayı tarihsel olarak yanlış görüntüler oluşturmasının ardından eleştirilerle karşılaşmıştı.

Google'dan yapay zeka hamlesi! Gemini'nin insan resimleri oluşturma özelliğini askıya aldı - 2. Resim

GOOGLE ÖZÜR DİLEDİ

Google, dün bazı tarihi figürlerin görüntülerini oluşturmadaki yanlışlıkların farkında olduğunu açıklayarak özür dilemişti.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...