Zuckerberg duyurdu: Instagram ve WhatsApp'a 'kişiliğe' sahip sohbet robotları geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget, BBC
- Güncelleme:
Zuckerberg duyurdu: Instagram ve WhatsApp'a 'kişiliğe' sahip sohbet robotları geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget, BBC

Meta, Instagram ve WhatsApp platformlarında çalışacak yapay zeka sohbet robotlarını tanıttı. Bu chatbotların farkı, 'kişiliğe' sahip olması. Kullanıcılar, Snoop Dogg, Tom Brady ve Kendall Jenner'ın canlandırdığı karakterlerle sohbet edebilecek.

Facebook'un yanı sıra WhatsApp ve Instagram'ın da çatı şirketi olan Meta, 'Connect' etkinliğinde yeni ürünleri ve platformlara gelecek yenilikleri duyurdu. Meta şirketinin CEO'su Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada, 25 farklı kişiliğe sahip yapay zeka destekli sohbet robotlarının yakında sosyal medya ağı Instagram ve mesajlaşma hizmeti WhatsApp'ta kullanılabileceği söyledi. Kişilik sahibi sohbet robotlarının, tatiller veya yemek pişirme tavsiyeleri gibi belirli konularda uzmanlaşacakları açıklandı.

Şirket, ana sohbet robotunu 'Meta AI' adıyla tanımladı ve bu, mesajlaşmalarda kullanılabilecek. 'Kişilik' sahibi chatbot özelliği, Meta AI üzerine inşa edilecek. Meta AI, WhatsApp, Messenger, Instagram platformlarında kullanılabilecek ve yakında Ray-Ban Meta akıllı gözlüklere ve sanal gerçeklik başlığı Quest 3'e de gelecek. Esasen Meta AI, yapay zeka destekli asistan hizmeti olarak tanımlanıyor.

ÜNLÜ İSİMLER SOHBET ROBOTLARININ YÜZÜ OLDU

Meta ayrıca, belirli alanlara hitap eden 25 sohbet robotu karakterini de kullanıma sunuyor. Bu 'kişilik' sahibi sohbet robotları, tanınmış kişiler ya da karakterler tarafından seslendirilecek. Örneğin, kullanıcılar sanki dünyaca ünlü model Kendall Jenner ile sohbet ediyormuşcasına chatbot'a soru sorup cevap alabilecek. 

Karma dövüş sanatçısı Izzy Adesanya, TikTok'un tanınan simalarından Charli D'Amelio, iş kadını ve oyuncu Paris Hilton, Amerikan futbolu oyuncusu Tom Brady ve rapçi Snoop Dogg, 25 karakterden birkaçı.

Kişilik sahibi sohbet robotları ABD'li kullanıcılara sunuldu bile ve önümüzdeki haftalarda Bear Grylls, Chloe Kim, Josh Richards gibi birçok ünlünün daha ekleneceği yeni 'yüzler'in olduğu sohbet robotları gelecek. 

Bu arada, Mark Zuckerberg, botların cevaplayabileceği sorular konusunda hala 'birçok sınırlama' olduğunu söyledi.

Son olarak, yapay zeka sohbet robotunun Meta'nın LLaMA 2 LLM teknolojisiyle geliştirildiğini ve Microsoft Bing'i kullanarak web'den gerçek zamanlı bilgiler çekeceğini belirtelim. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget, BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...