Instagram'da 'gözden geçir' ne demek? Sosyal medyayı yıkan özellik... Önüne gelene istek atanlar yandı!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Instagram'da 'gözden geçir' ne demek? Sosyal medyayı yıkan özellik... Önüne gelene istek atanlar yandı!

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Instagram, 'gözden geçir' özelliğiyle gündemde. Artık önüne gelene takip isteği atanlar ve mesaj gönderenler platform tarafından 'potansiyel tehlikeli' olarak tanımlanıyor. Peki, "Instagram'da gözden geçir" ne demek, takip isteklerinde neden "gözden geçir" yazıyor?

Sosyal medya devi Instagram, dolandırıcılık faaliyetlerine karşı yeni bir önlem aldı. Instagram sessiz sedasız bir şekilde "gözden geçir" butonunu kullanıma sundu. Artık Instagram'da çok sayıda kişiye takip isteği gönderen kişilerin takip istekleri "gözden geçir" butonuyla gösterilecek. Şimdilik bu buton sadece belirli sayıda kişiyle test ediliyor. 

Takip isteği listesinde "gözden geçir" butonunu gören pek çok kullanıcı, konuyu sosyal medya ağlarına taşıdı. Özellikle X'te (eski adıyla Twitter) yeni özelliğin resmen 'makara'sı yapıldı. Kadın kullanıcılar, bu özelliğin erkekler üzerinde denendiğini ileri sürdü. 

İşte bazı kişilerden gelen takip isteklerindeki gözden geçir yazısı:

Instagram'da 'gözden geçir' ne demek? Sosyal medyayı yıkan özellik... Önüne gelene istek atanlar yandı!

INSTAGRAM GÖZDEN GEÇİR NE DEMEK? 

X'te yayınlanan ekran görüntülerine göre, Instagram'ın bu yeni özellik ile amacı, dolandırıcılık faaliyetlerini engellemek. Ancak çok sayıda kişiye takip isteği atan kişiler hedef alınmış durumda. Yani, yaklaşık olarak aynı zaman dilimlerinde çok sayıda kişiye takip isteği atan kişilerin takip istekleri "kabul et" ve "sil" botunlarının yerine "gözden geçir" ve "takip isteğini sil" butonlarıyla görünüyor. 

Instagram, birçok kişiye takip isteği gönderen kişilere karşı kullanıcıları "dolandırıcılık yapma" ihtimaline karşı uyarıyor ve kullanıcının isteğini kabul etmeden önce profilini kontrol etmesini istiyor.

"Gözden geçir" butonuna tıklayan kullanıcılar, "Muhtemel dolandırıcılıkları fark et! Dolandırıcılıklar genellikle tanımadığın kişilerden gelen takip veya mesaj istekleriyle başlar. Para veya kişisel bilgilerini isteyen kişilere karşı dikkatli ol!'' uyarısıyla karşılaşıyor. 

INSTAGRAM DM İSTEKLERİNE 'DOLANDIRICILIK' UYARISI 

Öte yandan, Instagram üzerinden çok fazla Direkt Mesaj (DM) atan profillerin dolandırıcı olma ihtimaline karşı da sosyal medya ağı harekete geçti. Bazı kullanıcılar, bu tür kişilerden gelen mesaj isteklerinde bir uyarı yazısıyla karşılaştıklarını bildiriyor. 

Instagram'da 'gözden geçir' ne demek? Sosyal medyayı yıkan özellik... Önüne gelene istek atanlar yandı!

Ekran görüntülerine göre, ilgili uyarı metninde şu ifadeler kullanıldı: "Kişisel veya banka bilgilerini isteyen mesajlar muhtemelen dolandırıcılık amaçlıdır."

Her iki özelliğin de daha çok tanışmak amacıyla insanlara takip isteği ve mesaj isteği gönderen kişilere uygulanması sosyal medyada alay konusu oldu. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...