iOS'ta yıllardır var! Google nihayet Android telefonlara sundu

Düzenleyen: / Kaynak: Android Police, Phone Arena
- Güncelleme:
iOS'ta yıllardır var! Google nihayet Android telefonlara sundu

TEKNOLOJİ Haberleri  / Android Police, Phone Arena

Android kullanıcıları, iOS (iPhone) kullanıcılarının yıllardır elinin altında olan bir özelliği nihayet deneyimleyebilecek. Çok yakında yayınlanacak bir güncellemeyle, Google Haritalar'da gerçek zamanlı hava durumu bilgileri gösterilecek.

Google Haritalar'ın iOS sürümünde, bir süredir uygulamanın Android sürümünde bulunmayan bir özellik bulunuyor. Apple iPhone kullanıcıları yaklaşık dört yıldır Google Haritalar'da gerçek zamanlı bölgesel hava koşullarını görebiliyor. Nihayet uygulamanın Android versiyonuna da hava durumu gelecek.

Android 14 QPR1 Beta 2 sürümünde bulunan yeni bir ayar seçeneği, Google'ın Aralık ayında Quarterly Pixel Feature Drop ile saat uygulamasına ve widget'ına hava koşulları eklemeyi planladığını ortaya koyuyor.

ANDROID'TE HARİTALAR'A GELEN YENİ ÖZELLİKTEN İLK DETAY

Google Haritalar'ın Android sürümündeki hava durumu bilgileri, arama çipi karuselinin altında sıcaklığı gösteren bir çip olarak görünüyor. Üzerine dokunduğunuzda bölgedeki mevcut sıcaklığı, bölgesel koşulları, günün en yüksek ve en düşük sıcaklıklarını, saatlik tahmini ve hava kalitesini gösteren bir pencere açılıyor.

Teknoloji devi Google, Android'teki Haritalar'a hava durumu bilgilerini yeni eklemeye başladı ve bu özelliği gösteren ekran görüntüsü Telegram üzerinden yayınlandı. 

iOS'ta yıllardır var! Google nihayet Android telefonlara sundu

Öte yandan, Google'ın hava durumu özelliğini neden önce Google Haritalar'ın iOS sürümüne verdiğini ve şimdi bunu daha yeni yeni kendi bünyesindeki işletim sistemi olan Android sürümüne eklemeye başladığını merak ediyor olabilirsiniz. Bu noktada, Google'ın uzun süredir yeni özellikleri ilk olarak iOS uygulamalarına dağıttığını belirtelim. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Android Police, Phone Arena
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...