İstanbul Havalimanı bir ilke imza atacak: 5G hizmete sunulacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA, İHA
İstanbul Havalimanı bir ilke imza atacak: 5G hizmete sunulacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA, İHA

İstanbul Havalimanı bir ilke daha imza atacak. Yüksek hızlı internet imkanı sağlayan 5G teknolojisi, İstanbul Havalimanı’nda hayata geçiriliyor. Tanıtım etkinliğine Bakan Karaismailoğlu da katılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katılacağı lansmanla 5G, yarın ilk kez test edilecek. Böylece havalimanında hizmete sunulacak ve İstanbul Havalimanı, Türkiye için yüksek hızda veri iletişimi sağlayacak 5G teknolojisinin kullanılacağı ilk yer olacak.

Türkiye'de hizmet veren üç GSM operatörü, yarın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılacağı tanıtım töreniyle ilk kez 5G hızını yolcuların hizmetine sunacak. İlk aşamada test amaçlı faaliyete geçecek 5G şebekesi ile cep telefonu bu teknolojiye uyumlu yolcular 5G hızını test edebilecek.

İstanbul Havalimanı'nı kullanan yolcuların telefonlarında ilk kez ‘5G’ ibaresi görülecek.

5G NEDİR? 5G İLE NE DEĞİŞECEK?

5G teknolojisinin kullanılmaya başlanmasıyla birlikte elektronik haberleşme sektörü şu anki ses, veri ve görüntü iletiminde çok daha ileri bir boyuta geçecek. 5G teknolojisi bugün üzerinde çalışılan nesnelerin interneti, yapay zeka, makineler arası iletişim, makine öğrenmesi gibi alanlarda da yenilikleri hızlandıracak. 

4G olarak adlandırılan dördüncü nesilde saniyede 550-800 megabaytlık veriyi iletebilme olanağı sağlandı. 5G olarak tanınan beşinci nesil teknoloji ise normal olan 6 gigahertz frekans bandından daha fazla olarak hizmet verirken, 10 gigabayt veri gönderme kapasitesi bulunuyor. Yeni teknoloji bir saniyede 20 gigabaytlık veri indirme hızına sahip olacak.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA, İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...