Johnson & Johnson'dan çığır açacak 'radyasyon'suz tedavi yöntemi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Johnson & Johnson'dan çığır açacak 'radyasyon'suz tedavi yöntemi

TEKNOLOJİ Haberleri

Johnson & Johnson şirketi, X-ray ya da diğer ifadeyle X ışınları gerektirmeyen kalp tedavileri için FDA'dan (ABD Gıda ve İlaç İdaresi) onay aldı. Belirli ürünler artık hastaları ve sağlık görevlilerini radyasyona maruz bırakmadan kullanılabilir.

Johnson & Johnson'ın Medikal teknoloji birimi, tıp uzmanlarının kalp atışınızı düzensizleştiren ve inme veya kalp yetmezliğine neden olabilen bir durum olan atriyal fibrilasyonu tedavi etmesini daha güvenli hale getirecek yeni bir yöntem için FDA onayı aldı. J&J MedTech'in bir parçası olan Biosense Webster tarafından geliştirilen bazı ürünler, FDA'dan 'sıfır floroskopi iş akışı' için onay aldı; bu, kateter yerleştirme işlemleri sırasında artık canlı X-ray görüntülemeye ihtiyaç duyulmayacağı anlamına geliyor.

Tıp uzmanları, Biosense kateterlerini yerleştirmek için X-ray kullanmak yerine artık tedavileri yönlendirmek için ultrason kullanabilecek. Daha az X-ray veya floroskopi kullanmak, hem hastalar hem de tıp uzmanları için radyasyon maruziyetini azaltır.

KANSERDEN GÖZ HASTALIKLARINA KADAR... 

Şu anda, ilgili kalp prosedürlerini tedavi etmede uzmanlaşmış tedavi odalarında çalışan doktorlar ve tıbbi personel, zamanla radyasyona çok fazla maruz kalıyor ve bu da göz sorunları, kanser ve kemik yaralanmaları gibi sorunlara yol açabiliyor.

Bu FDA onayı, tekrarlayan mesleki tehlikelerin ele alınmasına yardımcı olacak. Kateter laboratuvarlarında çalışanlar, yeni onaylanan yöntemi uygularken artık kurşun önlükler gibi ağır koruyucu giysiler giymek zorunda kalmayacak ve bu da uzun süreli kas ve kemik ağrısı riskini azaltacaktır.

FDA'nın bu hareketi, türünün ilk ve tek örneği. ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin bu tutumunun temelinde ise, deneylerin başarılı olması yatıyor. Zira veriler, tedavinin gerçek hayattaki durumlarda ne kadar iyi çalıştığını ortaya koydu.

Yeni yöntem yalnızca diğerlerinin yanı sıra en sık kullanılan ablasyon kateteri olan THERMOCOOL SMARTTOUCH SF kateteri gibi Biosense ürünleri için geçerli olacaktır.

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...