Meraklılar üzülecek: Elon Musk, X'e yeni gizlilik özelliği ekledi

Düzenleyen: / Kaynak: Twitter
- Güncelleme:
Meraklılar üzülecek: Elon Musk, X'e yeni gizlilik özelliği ekledi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Twitter

Elon Musk, satın aldıktan sonra Twitter'da birçok yenilik yaptı. Yeniliklerden sonra platform bambaşka bir hal aldı ve sonra herkesin bildiği gibi ismi de X olarak değişti. İş insanı şimdi de X'e meraklıları üzecek yeni bir gizlilik özelliği ekledi.

Elon Musk, satın aldıktan sonra Twitter'da birçok değişiklik yaptı. Hatta platformun adını X olarak değiştirdi ve logoyu da uyumlu hale getirdi. Kullanıcıların büyük bir kısmı ise yeniliklerden hoşnut olmadı. İş insanı şimdi de meraklı kullanıcıları üzecek yeni bir gizlilik özelliğini X'e ekliyor.

TWITTER KULLANICILARI, BEĞENİLERİNİ GİZLEYEBİLECEK

X News Daily'nin X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşıma göre kullanıcılar artık beğenilerini gizleyebilecek. Kaynak tarafından paylaşılana göre kullanıcılar, beğenilerini gizledikten sonra paylaşımlarını kimin beğendiğini sadece kendileri görebilecek.

Beğeni gizleme özelliğinden sadece X Premium (Twitter Blue) kullanıcıları yararlanacak. Beğenilerini gizlemek isteyen kullanıcılar aşağıdaki adımları takip ederek yeni özelliği aktif edebilir:

  • Ayarlar
  • Tercihler
  • Profil özelleştirme
  • Beğeni sekmesini gizle

Beğeni sekmesini gizleme özelliği, meraklı X kullanıcılarını oldukça üzecek. Kullanıcılar, başka hesapların paylaşımlarını kimin beğendiğini takip edemeyecek. Fakat yine belirtmek gerekiyor ki söz konusu özellik yalnızca X Premium aboneli tarafından kullanılabilecek.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki X, politikalarını değiştirme kararı aldı. Sosyal medya platformu artık reklamlarını siyasete açacağını açıkladı. Konuyla ilgili "İfade özgürlüğüne olan bağlılığımıza dayanarak, siyasi reklamlara da izin vereceğiz" diye açıklama yapıldı. 

Twitter siyasi reklamları ilk defa 2019'da yasakladı ve o zamanın CEO'su Jack Dorsey "siyasi mesaj erişiminin satın alınması değil kazanılması gerektiğini" söyledi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Twitter
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...