Milli Muharip Uçak KAAN sene sonu semalarda olacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Milli Muharip Uçak KAAN sene sonu semalarda olacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAS) Genel Müdür Yardımcısı Özkan Altay, Milli Muharip Uçak KAAN'ın montajının kısa sürede tamamlanacağını belirterek, "İnşallah yıl sonuna uçağımızı gökyüzü ile buluşturmayı planlıyoruz" dedi.

Türk savunma sanayisinin önemli projelerinden Milli Muharip Uçak KAAN Türk mühendis ve pilotlarının mühendislik geliştirme simülatöründeki yoğun çalışmalarıyla ilk uçuşa hazırlanıyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdür Yardımcısı Özkan Altay, Trabzon'da katıldığı bir etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu.  

"YIL SONUNDA GÖKYÜZÜ İLE BULUŞTURMAYI PLANLIYORUZ"

Özkan Altay, 2023 yılında TUSAŞ olarak havacılık sektöründe birçok ilkleri tanık olduklarını söyledi. Altay, “KAAN adını verdiğimiz Milli Muharip Uçağımız montajını kısa sürede tamamlayarak ilk yerli testlerine başladı, taksi operasyonu gerçekleştirdi. İnşallah yıl sonuna uçağımızı gökyüzü ile buluşturmayı planlıyoruz. İlk jet eğitim uçağımız Hürjet bu sene içerisinde gökyüzü ile buluştu. Atak-2 platformumuz helikopter ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Anka-3 insansız savaş uçağımız yer testleri icra etti ve Gökbey helikopterimiz ilk yerli motorla tekrar gökyüzü buluşma fırsatını yakaladı. Bütün bu başarılarının devamı olarak ilgili platformlarımızı seri üretime kavuşturmak ve böylece ülkemizin savunma sanayindeki tam bağımsızlığına katkı vermek ve yurtdışı satışları ile ülkemize döviz getirmek bundan sonraki en büyük hedeflerimizdendir. Bahse konu projelerimizin her biri büyük çaplı birer Ar-Ge projesidir” dedi.

Milli Muharip Uçak KAAN sene sonu semalarda olacak

MİLLİ MUHARİP UÇAK 'KAAN'IN ÖZELLİKLERİ

Milli Muharip Uçak'ın (MMU) özellikleri nelerdir? MMU projesinde yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük, dâhili silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu gibi önemli teknolojik unsurlar bulunuyor.

Kaan'ın, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının envanterinde bulunan diğer savaş uçakları, İnsansız Hava Araçları (İHA) ve Havadan İhbar ve Kontrol (HİK) gibi platformlar ve tedarik edilmesi planlanan diğer unsurlarla ortak çalışabilir şekilde görev yapması ve üretilecek uçakların 2070’lere kadar Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alması öngörülmekte. 

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen beşinci nesil çok rollü savaş uçağı MMU, yüksek hayatta kalma kabiliyetine haiz ve güçlü ve atik bir platform. Bununla birlikte, Milli Muharip Uçak’ın kokpit tasarımı beşinci nesil savaş uçaklarında bulunması gereken kabiliyet ve donanımlara sahip ve bu yönüyle pilotun iş yükünü minimum seviyeye düşürmekte.

Milli Muharip Uçak, hava hakimiyetindeki üstünlüğünü ise; Yeni Silahlarla Arttırılmış Havadan Havaya Muharebe Menzili, Yüksek/Süpersonik Hızda Dahili Silah Yuvalarından Hassas ve Tam Vuruş ve Yapay Zekâ ve Nöral Ağ Desteğiyle Arttırılmış Muharebe Gücü ile sağlayacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...