NASA Voyager 2 ile tam iletişimi kurduğunu açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
NASA Voyager 2 ile tam iletişimi kurduğunu açıkladı

TEKNOLOJİ Haberleri

NASA, yanlış komut göndererek iletişimi kaybettiği uzay aracı Voyager 2'den geçtiğimiz günlerde sinyal almaya başladığını açıklamıştı. Şimdi ajans, uzay aracıyla tam iletişimi sağladığını belirtiyor.

NASA, uzay aracı Voyager 2 ile tekrar tam iletişimin sağlandığını açıkladı. Independent Türkçe'nin derlediği bilgilere göre, uzay ajansı dün yaptığı açıklamada, Voyager 2'nin bilimsel verileri yeniden göndermeye başladığını aktardı. 

21 Temmuz'da NASA yetkililerinin yanlış komut göndermesinin ardından Voyager 2'nin anteni dünyadan uzaklaşmış ve iletişim kesilmişti. Olayın ardından mühendisler, Avustralya'nın başkenti Kanberra'daki devasa çanak anten Derin Uzay Ağı'nı kullanarak Voyager 2'den sinyal almak için büyük çaba sarf etti.

1 Ağustos'ta NASA, uzay aracından günler sonra 'kalp atışı' sinyali alındığını duyurdu. Voyager Interstellar Proje Müdürü Suzanne Dodd, sadece 'kalp atışlarını algılayabilmenin üzücü ve endişe verici' olduğunu ifade etmişti.

'KALP ATIŞI'NIN ARDINDAN TAM İLETİŞİM KURULDU

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki NASA'ya bağlı Jet İtki Laboratuvarındaki görevliler üç gün önce, Derin Uzay Ağı'nı kullanarak Voyager 2'nin antenini dünyaya döndürmeyi denedi. Jet İtki Laboratuvarından adı açıklanmayan bir yetkili bu girişimin başarı şansının düşük olduğunu söylese de Voyager 2'yle iletişim tekrar kuruldu.

Girişimin başarılı olup olmadığını anlamak 37 saat sürdü.  Zira sinyalin Voyager 2'ye ulaşması ve verilerin geri dönmesi toplamda 37 saat sürdü.

(Kaynak: Independent Türkçe) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...