NASA yanlış komutla bağlantıyı kaybetmişti... Voyager 2'den sinyal alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
NASA yanlış komutla bağlantıyı kaybetmişti... Voyager 2'den sinyal alındı

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Voyager 2 uzay aracıyla yeniden bağlantı kurdu. Uzay ajansı, Voyager 2'ye yanlış komut göndermiş ve bu nedenle bağlantıyı kaybetmişti.

NASA'nın Voyager Interstellar Proje Müdürü Suzanne Dodd, yaptığı yazılı açıklamada, NASA'nın dünya genelindeki dev radyo antenleri topluluğu olan 'Deep Space Network (Derin Uzay Ağı)' üzerinden Voyager 2'nin halen 'hayatta' olduğuna dair sinyaller aldıklarını belirtti.

Söz konusu gelişmenin 'ruhlarını neşelendirdiğini' belirten Dodd, ABD'nin Caliornia eyaletindeki Jet Propulsion Laboratuvarındaki uzmanların Voyager 2'nin antenini Dünya'ya döndürmeyi deneyeceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Dodd, bu komutun işe yaramaması durumunda, uzay aracının kendini resetlemesi için ekim ayına kadar beklemek zorunda olacaklarını aktardı.

GÜNLERDİR İLETİŞİM KURULAMIYORDU

Geçtiğimiz hafta NASA'nın yanlış komut göndermesi sebebiyle uzay aracının anteni yüzde 2 oranında kaymış ve Voyager 2 ile iletişim kesilmişti.

NASA, Voyager 2'yi 1977'de uzaya göndermişti.

(Kaynak: Anadolu Ajansı)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...