Netflix abonelerine zam şoku! Üyelik fiyatlarında büyük artış

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Netflix abonelerine zam şoku! Üyelik fiyatlarında büyük artış

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Netflix Türkiye üyelik fiyatlarına zam geldi. Popüler internet TV ağı, yeni zamla abonelerini resmen şoke etti. Zira yeni fiyatlarla birlikte aylık abonelik ücretleri epey arttı. Netflix abonelik fiyatları ne kadar oldu?

Netflix, abonelik fiyatlarına büyük bir zam geldi. 12 Eylül Salı günü yansıyan fiyat değişikliğiyle birlikte Temel Paket'in aylık üyelik fiyatı 63,99 TL'den 99,99 TL'ye kadar çıktı. Bununla birlikte, Netflix Standart Paket aylık ücreti ise 149,99 TL oldu. Özel Paket'in aylık abonelik fiyatı 130,99 TL iken bugün yapılan zamla 199,99 TL'ye çıktı. 

Peki, Netflix zammının sebebi ne? Başlıca nedenleri olarak, içerik maliyetleri, döviz kurundaki yükseliş, vergiler, rekabet koşulları ve kullanıcı talepleri gösteriliyor. Şirketin açıklamasına göre, abonelik fiyatlarına yapılan zamların nedeni yerel piyasa koşulları.

NETFLIX EYLÜL 2023 FİYATLARI 

Popüler internet TV ağı Netflix, Türkiye abonelik fiyatlarına yeni bir zam daha yaptı. 12 Eylül 2023 itibarıyla Netflix'teki güncel aylık abonelik fiyatları şu şekilde:

Temel paket: 99,99 TL (Tek cihazda SD kalitede izleme)

Standart paket: 149,99 TL (İki cihazda HD kalitede izleme)

Özel paket: 199,99 TL (Dört cihazda Ultra HD kalitede izleme)

Bu son zamla birlikte, Netflix paketleri arasında en ucuzu 100 TL'ye kadar çıktı ve şu anda dünyada en pahalı Netflix abonelik ücretlerinin Türkiye'de olduğu söyleniyor. ABD'de Temel Paket'in aylık fiyatı 8,99 dolar (75 TL), Standart Paket'in aylık abonelik fiyatı ise 13,99 dolar (117 TL) ve Özel Paket'in aylık fiyatı da 17,99 dolar (150 TL).

Türkiye'de faaliyet gösteren Netflix'in rakipleri arasında ise şu platformlar yer alıyor: Exxen, BluTV, Bein Connect, Amazon Prime Video, Disney Plus.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...