Netflix'in yeni politikası bir pazarda ters tepti

Düzenleyen: / Kaynak: Mashable
- Güncelleme:
Netflix'in yeni politikası bir pazarda ters tepti

TEKNOLOJİ Haberleri  / Mashable

Netflix, hizmet verdiği pazarlarda geçen yıldan beri kullanıcılarının şifre paylaşımını engellemeye çalışıyor. Firma bu politikayla kullanıcı sayısını artırmak istiyor. Fakat bugün ortaya çıkan haberlere göre Netflix'in uyguladığı politika, bir pazarda geri tepti.

Dünya çapında yaşanan ekonomik kriz Netflix gibi abonelik sistemine dayalı platformları da etkiledi. Platformlar, abonelik ücretlerini artırırken sunduğu içeriklerde de seçici davranmaya başladı. Fiyat artışı ise Netflix kullanıcılarının aboneliklerini iptal etmesine ya da şifre paylaşımı yapmasına sevk etti.

Netflix ise şifre paylaşımını önlemek ve abonelerini geri kazanmak için kullanıcılarının için bazı değişiklikler yaptı. Netflix'in politikası hizmet verdiği pazarlarda olumlu geri dönüş sağladı. Fakat bugün Mashable tarafından yayınlanan habere göre bir pazar için durum aynı olmadı.

NETFLIX, AVUSTURYA'DA ABONE KAYBETTİ

Netflix'in şifre paylaşımı engelleme politikası, Avusturya'da abone kaybına neden oldu. Netflix'in Avusturalya'daki kullanıcı sayısı geçen yıla göre yüzde 3 düşüş gösterdi.

Düşüş oranı çok olmasa da 2015 yılından beri ilk kez yaşandığı için önem taşıyor. Ayrıca firma, yeni politika sonrasında ilk kez bir pazarda kullanıcı kazanmak yerine kaybetti.

Firma, kullanıcılarına kaliteli içerik sunmak için bir yandan yepyeni içerikler eklerken bir yandan da eski ve ilgi görmeyen içerikleri bünyesinden kaldırıyor.

Öte yandan Netflix, oyun hizmetini de genişletiyor. Şimdiye kadar, şirketin oyun albümü yalnızca iOS ve Android'de mevcuttu. Ancak platform, yayın teknolojisini TV'lerde ve bilgisayarlarda herkese açık olarak test etmek için kullanmaya başlayacak.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Mashable
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...